Cine sunt cei doi polițiști de la Galați care au refuzat să o ajute pe fața plină de sânge

| 06 aug, 11:59

Liderul unuia dintre sindicatele polițiștilor, Dumitru Coarnă, a declarat la Digi24 că unul dintre polițiștii care au refuzat să o ajute pe fata plină de sânge de la Galați era încadrat din sursă externă în 2017 iar celălalt a terminat școala în 2016.

Între timp, polițiștii din Galați care nu au intervenit în cazul fetei de 14 ani pline de sânge au primit prima pedeapsă. Șefii lor au stabilit că, până la finalizarea anchetei disciplinare, cei doi vor patrula doar pe jos, fără a avea dreptul să folosească autoutilitara de Poliție.

Coarnă mai spune că modul în care au acționat sau, mai bine zis, nu au acționat cei doi agenți din Galați este inadmisibil. Dumitru Coarnă face legătura între acest caz și întârzierea cu care polițiștii din Olt au căutat-o pe Alexandra Măceșanu.

„Procedura nesimțirii. Nu este de acceptat așa ceva. Chiar dacă aveam dubii, suntem obligați să verificăm. Era o patrulă mixtă, fata încadrată din sursă externă 2017. Băiatul a terminat școala 2016. Aveai două variante standard: să o transporți la spital sau să anunți salvarea. Nu trebuie să faci o mie de școli ca să știi că trebuie să ajuți un om”, a spus Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), la Digi24.

„Putem pune pe baza lipsei de educație. Nu trebuie să fii polițist ca să salvezi un om. E o chestie de normalitate. Am vorbit cu inspectorul șef. Era revoltat. Nu putem tolera așa ceva. Această profesie e de vocație și de risc. Cine nu are vocație să plece, să nu ne încurce. Ne discreditează în fața opiniei publice”, a adăugat el.

Context

Doi polițiști au fost filmați în timp ce refuză să intervină pentru a ajuta o fată plină de sânge, despre care se credea că a fost victima unui viol, transmite corespondenta Europa FM.

Conform unei imagini filmate în weekend și postate pe Facebook, agenții stau în mașină de Poliție, deși în fața lor se afla un copil plin de sânge și în stare de șoc.

În imaginile filmate de un cetățean apar fata plină de sânge, mașina de Poliție, mai mulți cetățeni și doi angajați ai unei firme de securitate.

Potrivit Europa FM, oamenii de pe trotuar solicită ajutorul polițiștilor care refuză să coboare din mașină, în ciuda insistențelor. Victima pare îngrozită și refuză să vorbească cu oamenii care i-au sărit în ajutor, în timp ce polițiștii asistă pasiv la întreaga scenă.

În cele din urmă fata a fost transportată la Spitalul de Copii din Galați.

Medicul Mihai Polinschi, directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Galaţi, a fost categoric în privinţa declaraţiilor iniţiale ale fetei de 14 ani, filmată sângerând abundent, însă a refuzat să comenteze faptul că ulterior aceasta a spus că a întreţinut de bunăvoie relaţii sexuale cu prietenul ei de 15 ani, transmite Adevărul.ro

Răsturnare de situaţie în cazul fetei de 14 ani găsită sângerând abundent pe un bulevard din oraşul Galaţi. După ce Protecţia Copilului şi anchetatorii au susţinut că aceasta a declarat că a întreţinut relaţii sexuale consimţite cu prietenul ei în vârstă de 15 ani, iese la iveală cu totul altceva. Ea le-ar fi spus angajaţilor de la Serviciul de Ambulanţă care au transportat-o la spital că a fost violată. Varianta a fost confirmată chiar de către directorul instituţiei.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ