Cine vrea să distrugă privatizarea CFR Marfă cu ştiri false

| 06 aug, 2013

Dinamitarea privatizării CFR continuă. O știre neverificată şi luată de bună a fost comentată intensiv de presă. Ştirea, apărută pe un site obscur, preciza că averea omului de afaceri Gruia Stoica a fost pusă sub sechestru încă de la finele lunii iunie. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a infirmat informaţia.

În urma consultării bazei de date a Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, precizăm că societatea GRUP FEROVIAR ROMÂN S.A. nu figurează cu sechestre instituite, conturi blocate şi nici nu figurează pe lista datornicilor publicată pe site-ul ANAF , secţiunea Informaţii publice/ Informaţii despre agenţii economici/ Obligaţii restante către bugete la 30.06.2013", a precizat ANAF.

Tactica securistă a dezinformării funcționează încă. Se pare că există o dorinţă puternică din partea unora pentru ca CFR Marfă să nu fie preluat de o companie românească. Câştigătorul privatizării, Grampet-GFR, a lansat un comunicat de presă în care precizează că „firma este ţinta unui atac al unei grupări de interese ce urmăreşte deraierea privatizării CFR Marfă”.

„Dacă unele dintre atacurile la care am fost supuşi ar putea fi puse pe seama unor informaţii incomplete sau eronate, este din ce în mai clar că grupul de companii Grampet - GFR este ţinta unui atac coordonat din partea unei grupări de interese economice şi mediatice care îşi propune atât decredibilizarea companiei noastre, cât şi deraierea privatizării CFR Marfă, printr‐o campanie agresivă de dezinformare, prin articole lansate «pe surse», prin bloguri şi site‐uri obscure, susţinută constant de un post de televiziune care încearcă să‐şi acopere propriile probleme financiare", se arată în comunicat.

Compania mai precizează că va acţiona în instanţă pe cei care lucrează la dinamitarea privatizării. „Înţelegem să acţionăm în instanţă pe cei care orchestrează şi implementează această campanie, ca şi pe oricine propagă astfel de ipoteze fără o temeinică şi etică verificare a faptelor, pentru a nu permite ca o miză economică strategică pentru statul român şi o companie românească ce reprezintă un succes regional să fie atacate doar pentru a servi unor interese meschine. În acest context, dorim să dezminţim şi să condamnăm cu vehemenţă toate insinuările cu privire la aşa‐zise probleme fiscale, penale sau de capacitate financiară cu care s‐ar confrunta GFR‐Grampet sau acţionarul principal, d‐l Gruia Stoica".

Fără a-i nominaliza pe cei care „orchestrează şi implementează” campania de compromitere a privatizării, se înţelege că Grampet – GFR a făcut indirect referire la Traian Băsescu. Acesta a atacat în repetate rânduri GFR-ul din postura de președinte. Când președintele republicii declară public că eşti o companie care, nici o bancă nu se mai uită cu aceiași ochi la tine. Mai mult, lăsând aceste declaraţii la o parte, acţiunile Preşedintelui Băsescu arată clar că acesta nu doreşte ca privatizarea să fie finalizată. Discutarea în CSAT a privatizării CFR Marfă trebuia să arate clar de ce privatizarea CFR Marfa nu trebuie să aibă loc în condiţiile actuale sau să ofere aviz pozitiv tranzacţiei. Preşedintele României a convocat această şedinţă doar de faţadă şi pentru a pasa responsabilitatea. Dacă privatizarea CFR Marfă eşuează, având în vedere „coincidenţele” de astăzi cu intoxicarea media concomitentă cu declaraţiile lui Traian Băsescu acesta din urmă ar putea fi direct responsabil.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 aug, 2013
cantautor
dar alte firme ale omului de afaceri,au datorii?
ce zice Anaf-ul?
nu ca ar avea mare insemnatate,doar asa,pentru acuratetea comentariului...si ipentr informare corecta

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ