Ciocănea: Strategia de competitivitate va avea girul Academiei Române

| 28 mai, 2013

România va avea în curând un document consolidat cu mediul de afaceri, ce va primi inclusiv girul Academiei Române, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Economiei, Adrian Ciocănea.

"Vom avea un document consolidat cu mediul de afaceri ce va avea girul Academiei Române. Acest document va fi coordonat cu Parlamentul României. Strategia de competitivitate ne va arăta şi celelalte domenii, faza în care sunt acestea, şi va identifica motoarele de dezvoltare. Recomand colegilor din teritoriu să citească acest document. În strategia de competitivitate vom stabili domeniile ce vor fi finanţate din fonduri europene. Un exemplu ar fi Internetul, în care un element de competitivitate este introducerea unei reţele. Trebuie să atacăm competitivitatea frontal şi trebuie să ne focusăm direct pe acest domeniu", a afirmat Ciocănea.

Potrivit oficialului, în strategiile elaborate de către Ministerul Economiei au fost identificate priorităţi precum IT, industria auto şi agricultura. 

"În general, în toate strategiile pe care le-am elaborat, inclusiv cea de export, identificăm între primele zece priorităţi;: IT, automobilele şi agricultura. Există documente de strategie care se fac în parteneriate public-privat. În momentul de faţă, consolidăm informaţiile cerute de cei peste 500 de parteneri din mediul privat cu care ne-am întâlnit în ultimele luni", a spus Adrian Ciocănea.

Secretarul de stat a adăugat că, dacă scopul primei programări financiare a fost de implementare a infrastructurii, România nu a reuşit să atragă fonduri europene.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ