Ciolacu afirmă că PSD a obţinut ”în jur de 31%” la alegerile de duminică: ”Este al treilea scor din istoria PSD!”

| 28 sep, 20:26

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, consideră că scorul obţinut de partidul pe care-l conduce ar fi putut fi mai mare ”dacă anumiţi colegi ar fi înţeles că trebuie să facă şi o schimbare”. Ciolacu afirmă că şi-a atins obiectivul propus pentru alegerile locale şi anunţă că planul ”categoric” al PSD este acela de câştiga alegerile parlamentare cu un scor de peste 30 de procente, bazându-se pe scorul obţinut la locale, care este ”în jur de 31%”.

 

”Nu este o surpriză (rezultatul alegerilor – n.r.). În interiorul partidului ne aşteptam la mai mult. Dacă anumiţi colegi ar fi înţeles că la un moment trebuie să facă şi o schimbare, chiar am fi avut mai multe consilii judeţene”, a declarat Marcel Ciolacu, luni seară, într-o emisiune la România Tv.
El a refuzat că nominalizeze acei colegi care ar fi trebuit să facă schimbarea pentru a câştiga alegerile.
Ciolacu a precizat că a făcut ”anumite recomandări” filialelor locale, dar că le-a respectat acestora independenţa, le-a respectat alegerea în ceea ce priveşte candidaţii sau alianţele încheiate la nivel local.
”Acum a venit momentul să-şi asume aceste decizii, este şi normal”, a adăugat el.
Potrivit lui Ciolacu, PSD a obţinut în ”jur de 31%” dintre sufragii în urma scrutinului din 27 septembrie.
”Este al treilea scor din istoria PSD, cu 3 în faţă la alegerile locale. Dacă vrem să fim corecţi, ne raportăm la traseul pe care l-a avut partidul în aceste ultimele trei alegeri şi vom vedea că este cu adevărat un câştig imens pentru PSD. Eu cel puţin ceea ce mi-am asumat mi-am îndeplinit: avem  cel mai mare număr de consilii judeţene, avem cel mai mare număr de aleşi primari şi automat şi aleşi locali şi avem cu 3 în faţă. Sunt premisele că va fi o bătălie interesantă pentru alegerile parlamentare”, a mai afirmat liderul PSD.
Liderul social-democrat este încrezător că partidul pe care îl conduce va câştiga alegerile parlamentare scorul obţinut la scrutinul de duminică fiind o premisă în acest sens.
Ciolacu a precizat că ”în acest moment PSD are baza necesară pentru a câştiga alegerile parlamentare”.
”Ne-am pus în plan, categoric, să fim primii la alegerile parlamentare. Va fi o luptă strânsă, nici PNL nici USR-ul nu vor mai fi aliaţi, cum au fost la alegerile locale, atunci va fi o luptă categoric, în trei”, a adăugat el.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ