Ciolacu anunță că PSD va depune moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii

| 28 ian, 19:56

Partidul Social Democrat va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii, odată cu reluarea activităţii parlamentare, iar responsabilii campaniei de vaccinare anti-COVID vor fi chemați la audieri, a anunţat marţi seara liderul acestei formaţiuni, Marcel Ciolacu.

Totodată, președintele PSD spune că premierul Florin Cîţu ar trebui să îşi dea demisia dacă până în luna septembrie ”noi nu avem vaccinaţi 10,4 milioane de români”.

"Oamenii politici, când au de-a face cu sănătatea românilor şi cu viaţa noastră, să-şi asume responsabilitate clară politic. Am ajuns în situaţia aberantă în care ministrul Sănătăţii spune că nu are încredere în datele pe care le gestionează el şi ministerul pe care îl conduce. Noi nu putem depune o moţiune simplă unui grup interguvernamental, dar în schimb vom depune, începând cu 1 februarie, o moţiune simplă, clară, către ministrul Sănătăţii. Poate nu înţelege că pandemia ţine de Ministerul Sănătăţii. (...) Noi, PSD, vom depune o moţiune simplă şi vom chema la audieri", a spus Ciolacu într-o intervenţie telefonică la RTV, potrivit Agerpres.
Preşedintele PSD a declarat că vor fi chemaţi la audieri responsabilii campaniei de vaccinare şi că prim-ministrul Florin Cîţu ar trebui să îşi dea demisia dacă, până în luna septembrie, vaccinul nu va ajunge la 10,4 milioane de români, aşa cum s-a estimat.
"La 1 februarie, începe sesiunea parlamentară şi vom chema la audieri pe cei responsabili de acest haos în campania de vaccinare şi de testare (...). Ei deja vorbesc numai de vaccinare, fără să aibă vaccin şi fără să aibă reguli foarte clare. Mai mult, asistăm la cea mai mare anomalie: Guvernul nu are nicio responsabilitate, nu îşi asumă nimic, doar vin şi ne fac promisiuni. Am înţeles de la domnul Cîţu că până în septembrie vor fi vaccinaţi 10,4 milioane de români - aşa a declarat domnia sa. Ce se întâmplă dacă la 1 septembrie noi nu avem vaccinaţi 10,4 milioane de români? Orice om politic responsabil, fie şi domnul Cîţu, cu toate că nu arată responsabil, îţi pui demisia: domnule, dragi români, nu sunt în stare să îmi duc la îndeplinire sarcina pe care mi-aţi încredinţat-o", a afirmat Ciolacu.
Liderul social-democrat consideră că nu există un plan coerent privind vaccinarea anti-COVID şi că, în acelaşi timp, a fost "abandonată" testarea.
"Pur şi simplu, noi am abandonat testarea. Noi deschidem şcolile, în timp ce restul ţărilor din Europa intră în lockdown ca să vaccineze şi să testeze, concomitent, cât mai mulţi oameni. Noi deschidem şcolile fără nici măcar să testăm rapid profesorii. Pur şi simplu, nu au niciun plan coerent, întotdeauna găsesc excepţii: trebuie să se vaccineze şi nu ştiu cine înaintea celor cu probleme de sănătate sau persoanelor vulnerabile. Întotdeauna descoperim alte şi alte excepţii şi s-a blocat tot sistemul", a mai spus Marcel Ciolacu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ