Ciolacu: ”Autorităţile locale nu au resursele financiare pentru deschiderea şcolilor şi organizarea alegerilor”

| 27 aug, 20:02

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, joi, după prima şedinţă a Consiliului Politic Naţional al PSD, că autorităţile locale nu au resursele financiare pentru deschiderea şcolilor şi organizarea alegerilor şi, în acest context, va face un demers către Guvern să aloce bani pentru "problemele reale ale românilor" din fondul aflat la dispoziţia premierului.

 

Potrivit liderului PSD, "toată lumea, de fapt, din administraţia locală, este foarte îngrijorată, la fel ca şi părinţii, ce se va întâmpla pe data de 14 septembrie, când se vor deschide şcolile".
"Deja ne-am obişnuit ca Guvernul să mute întreaga responsabilitate de la Guvern către autorităţile locale, exact cum au făcut şi cu pandemia şi cu organizarea alegerilor. Dacă până acum în forurile politice discuţiile erau despre organizarea alegerilor, astăzi toate discuţiile au fost despre deschiderea şcolilor şi de haosul creat cum se vor organiza mai bine, Mai mult, autorităţile locale au atras atenţia că nu mai au resursele financiare, atât pentru deschiderea şcolilor, cât şi pentru organizarea alegerilor. Vom face un demers către Guvernul României poate să ne dea prin banii - cei 2 miliarde puşi la dispoziţia primului ministru - am înţeles că o parte sunt pentru mită să nu treacă moţiunea de cenzură către parlamentari şi primari, dar poate găseşte din acei bani domnul prim ministru să-i îndrepte şi către problemele reale ale românilor", a declarat Ciolacu, la sediul PSD.
Potrivit votului Congresului PSD de sâmbătă, Comitetul Executiv Naţional s-a transformat în Consiliul Politic Naţional, din care fac acum parte şi primarii municipii de judeţ, precum şi preşedinţii de Consilii judeţene.

 

Tag-uri: Guvern, lider, psd
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ