Ciolacu: Comunitatea românească din Israel se poate baza pe sprijinul Guvernului de la Bucureşti

| 17 oct, 19:00


Comunitatea românească din Israel se poate baza pe sprijinul Guvernului de la Bucureşti, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

 

Premierul s-a întâlnit, marţi, în cadrul vizitei efectuată în Israel, cu reprezentanţi ai diasporei române din această ţară.
"O întâlnire emoţionantă cu diaspora română din Israel! În astfel de momente, cuvintele nu pot alina pierderea persoanelor dragi. Comunitatea se poate baza pe întregul sprijin al Guvernului de la Bucureşti. România a fost şi este un loc sigur pentru cei care vor un refugiu pentru ei şi familiile lor!", a afirmat Marcel Ciolacu, marţi, într-o postare pe pagina sa de Facebook.
Potrivit unui comunicat al Guvernului, în Israel, prim-ministrul Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanţi ai comunităţii de români afectaţi de situaţia de securitate din regiune.
"Sunt alături de dumneavoastră şi vă rog să aveţi încredere că vom face tot ce este posibil pentru a vă sprijini şi oferi siguranţă", le-a transmis premierul cetăţenilor români din Israel.
Sursa citată precizează că, până acum, autorităţile române au oferit sprijin pentru repatrierea în siguranţă a peste 2.200 de cetăţeni români din Israel şi continuă demersurile pentru a oferi asistenţă consulară cetăţenilor români care vor solicita sprijin pentru revenirea în ţară.
Conform comunicatului, în prezenţa comunităţii evreieşti, premierul a oferit lui Menachem Hacohen, Mare Rabin al comunităţii evreieşti din România în perioada 1997-2011, Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Mare Ofiţer, distincţie acordată de preşedintele României.
Premierul Marcel Ciolacu a fost însoţit în vizita în Statul Israel de ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, deputatul Silviu Vexler, preşedinte al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, şi ambasadorul României în Israel, Radu Ioanid.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ