Ciolacu: Dacă vor considera colegii mei că eu sunt cea mai potrivită persoană să îi reprezint ca prim-ministru, eu am să fiu

| 09 aug, 19:29

Marcel Ciolacu a declarat, întrebat dacă îşi doreşte să fie premier din primăvara anului viitor, că acest lucru nu este pe dorinţe şi dacă vor considera colegii săi că e cea mai potrivită persoană pentru această funcţie, atunci va fi prim-ministru.

 

Liderul PSD a adăugat, chestionat dacă partidul va da şeful Executivului din luna mai a anului viitor, că protocolul coaliţiei asta prevede, iar dacă nu va fi pusă în aplicare acea rotativă, atunci singura soluţie ar fi alegerile anticipate.
„E o onoare să fi premier, nu e pe dorinţe. Dorinţa mea ţine de votul colegilor mei. Dacă colegii mei vor considera că eu sunt cea mai potrivită persoană să îi reprezint ca prim-ministru, eu am să fiu. Dacă nu se face această rotativă, altă variantă decât alegeri anticipate nu există”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat dacă îşi mai doreşte să fie premier din primăvară.
Întrebat dacă va da PSD un premier în luna mai a anului viitor, Ciolacu a răspuns: „Categoric. Haideţi să nu comentez cum se trezeşte vreunul pe plajă şi să dea el vreo ştire la televiziuni. Protocolul este clar. Dacă nu se face această rotativă, altă variantă decât alegeri anticipate nu există”.
Reacţie vine şi în contextul în care liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru susţinea, referindu-se la problema rotativei din 2023, când funcţia de premier ar urma să fie preluată de PSD, că a schimba un premier cu un an înainte de alegeri, când ai război la graniţe, nu ar fi un semnal bun.
De asemeena, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a explicat că rotativa de la conducerea Guvernului se va produce cu siguranţă şi a transmis că PNL îşi va respecta angajamentul şi obligaţiile asumate în cadrul coaliţiei.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ