Ciolacu, despre data alegerilor locale: În principiu, şi noi suntem de acord cu 27 septembrie

| 11 iun, 19:42

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că social-democraţii sunt de acord în principiu cu data de 27 septembrie pentru alegerile locale, dar că Guvernul trebuie să se hotărască dacă mai există sau nu pandemie deoarece trebuie respectat un întreg calendar până la alegeri, care nu s-ar mai putea respecta dacă starea de alertă va fi prelungită cu o lună.

 

Ciolacu a afirmat că aşteaptă motivarea CCR pentru a vedea cine stabileşte data alegerilor, dacă este Guvernul sau Parlamentul.
Marcel Ciolacu a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de prsă, dacă în legea privind prelungirea mandatelor aleşilor locale se menţine prevederea ca data alegerilor să fie stabilită de către Parlament.
"Nu. În primul rând avem o prelungire până la data de 1 noiembrie. În principiu, şi noi suntem de acord cu 27 septembrie. Avem o singură problemă, că nu mai înţelegem mesajele venite de la Guvern. Se cere o prelungire cu 30 de zile, asta înseamnă până pe 15 iulie. Dacă ne uităm la calendar, deja intrăm în perioada de strângere de semnături. Cred că Guvernul ar trebui o dată să se hotărască, avem pandemie, nu avem pandemie, ţinem alegeri, nu ţinem alegeri, fiindcă vânturăm nişte date şi nişte scenarii fără să explicăm oamenilor că nu e un simplu lucru că anunţăm o dată, înseamnă campanie electorală, respectarea legii, strângerea de semnături, depunerea de candidaturi”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit News.ro.
Întrebat dacă va lăsa Guvernul să stabilească data alegerilor, liderul PSD a spus: "În primul rând, aşteptăm motivarea CCR şi atunci va fi foarte clar cine va stabili data alegerilor. Din comunicatul CCR am văzut că poate şi Guvernul şi normal că am trecut în lege că putem avea acest atribut. Să aşteptăm motivarea care sigur o să ne spună exact”.

 

Tag-uri: alegeri, ciolacu, Guvern
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ