Ciolacu, după ce Parlamentul a votat ca limba română să redevină limbă oficială în Republica Moldova

| 16 mar, 16:54

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a declarat, după ce Parlamentul Republicii Moldova a adoptat un proiect de lege prin care limba română redevine limba oficială a ţării că este „o revenire la normalitate, dar şi un nou scut pe care societatea din Republica Moldova îl ridică în faţa pericolului rusesc”.

 

„Se scrie istorie la Chişinău! Limba română va redeveni limbă oficială în Republica Moldova. Votul de azi din Parlamentul de la Chişinău este o revenire la normalitate, dar şi un nou scut pe care societatea din Republica Moldova îl ridică în faţa pericolului rusesc. Îi felicit pe toţi parlamentarii care au votat acest proiect de lege extrem de important! Pe 27 martie, de Ziua Unirii Basarabiei cu România, voi fi la Chişinău şi îmi doresc să sărbătorim cu toţii această imensă victorie a românismului!”, a scris Marcel Ciolacu, joi pe Facebook.
Proiectul referitor la înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” în toată legislaţia Republicii Moldova a fost adoptat, joi, în a doua lectură, în Parlamentul de la Chişinău.
Astfel, în toată legislaţia ţării, termenul „limba română” va trebui să înlocuiască sintagmele „limba moldovenească”, „limba oficială”, „limba de stat” şi „limba maternă”.
Totodată, sărbătoarea naţională „Limba noastră”, aşa cum este denumită în prezent în Hotărârea Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare şi zilele de odihnă şi în Codul muncii, va fi redenumită „Limba română”.
În termen de 30 de zile de la intrarea legii în vigoare, autorităţile publice având competenţă pentru adoptare, aprobare sau emitere a actelor normative ce decurg din această lege vor opera modificările ce se impun.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ