Ciolacu, după decizia CCR referitoare la TVR şi Radio: ”Vom lupta împotriva acestei puteri abuzive!”

| 17 iun, 20:20

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că social-democraţii vor lupta în continuare împotriva coaliţiei de guvernare, care ''încearcă prin mijloace antidemocratice să îşi subordoneze politic toate instituţiile statului''.

"Petrecerea s-a terminat! Plecaţi acasă! Cu tot cu experţii voştri în vrăjitorie! CCR - în unanimitate - a dat dreptate astăzi PSD pe sesizarea privind numirile ilegale de la TVR şi Radio! Nu ne oprim aici! Vom lupta în continuare împotriva acestei puteri abuzive care încearcă prin mijloace antidemocratice să îşi subordoneze politic toate instituţiile statului", a scris Ciolacu pe Facebook.

El a adăugat că PSD depune sesizarea la CCR privind revocarea Avocatului Poporului joi.

"Demersul stalinist al PNL-USR-UDMR trebuie să ajungă la coşul de gunoi al istoriei! În plus, vom trimite adrese către Comisia Europeană, Comisia de la Veneţia şi toate celelalte organisme internaţionale prin care vom semnala atacul acestei Coaliţii toxice asupra statului de drept", a afirmat Ciolacu.

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, joi, sesizarea Partidului Social Democrat şi a decis că Hotărârile Parlamentului privind numirea directorilor generali interimari ai SRTv şi SRR sunt neconstituţionale.

În sesizările depuse la CCR, PSD susţinea că Hotărârile Parlamentului prin care Ramona Săseanu a fost numită director general interimar la Societatea Română de Televiziune şi Liviu Popescu director general interimar la Societatea Română de Radiodifuziune au fost emise cu încălcarea art. 1 alin. (2) şi (5) din Constituţie.

Tag-uri: ccr, psd
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ