Ciolacu: ”Este exclus ca PSD să voteze o prelungire a stării de alertă în forma ultimelor 30 de zile!”

| 11 iun, 19:44

 

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că este "exclus" ca parlamentarii partidului să voteze o prelungire a stării de alertă în forma ultimelor 30 de zile.

 

 

 

Astfel, el a spus că solicită redeschiderea spitalelor pentru pacienţii cu boli cronice sau a celor suport pentru COVID-19 care nu au avut pacienţi, precum şi renunţarea la achiziţii publice fără licitaţie. Ciolacu a afirmat că, în cazul în care Guvernul "nu vine cu ceva coerent", PSD este pregătit "să avem o lege distinctă".
"Este exclus ca PSD să voteze o prelungire a stării de alertă în forma ultimelor 30 de zile. Mai exact, colegii mei au venit cu câteva propuneri clare către Guvernul României, respectiv când vor veni cu cererea de încuviinţarea a stării de alertă să cuprindă în primul rând redeschiderea spitalelor pentru bolile cronice, redeschiderea spitalelor suport Covid care nu au avut niciun fel de pacient în ultimele 30 de zile, exclus continuarea procedurii de achiziţii publice fără licitaţie sau angajări prin derogare de la lege", a afirmat Ciolacu, joi, după şedinţa conducerii colective interimare a PSD.
El a adăugat că s-a căzut de acord cu obligativitatea, pentru încă o perioadă limitată, a purtării de măşti în spaţii închise, respectarea limitării persoanelor pentru evenimente şi distanţarea socială.
"Trebuie respectată legea. Când Guvernul vine cu o nouă solicitare de prelungire a stării de alertă, trebuie să vină cu o fundamentare. Suntem la patru zile până expiră această stare de alertă, iar Parlamentul nu a primit niciun fel de document sau informare de la Guvern", a spus el.
El a menţionat că a "provocat" o discuţie cu Raed Arafat, fără să fie mandatat de Guvern, alături de colegii medici din PSD şi alţi lideri politici din Parlament, iar şeful DSU a prezentat focarele care consideră în acest moment Ministerul Sănătăţii că terbuie gestionate cât mai bine şi câteva obligativităţi.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ