Ciolacu: ”Îndemn Guvernul să ia de îndată măsuri ca instanţele să nu fie blocate cu sute de mii de procese!”

| 07 mai, 17:09

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că a atenţionat de mai multe ori privind problemele de legalitate din ordonanţele militare, dar Guvernul a acţionat "în forţă, cu gândul doar la imagine". "Îndemn Guvernul să ia de îndată măsuri ca instanţele să nu fie blocate cu sute de mii de procese. Dacă nu vor fi în stare, vom găsi o soluţie legislativă în Parlament", spune el.

 

"Am atras atenţia Guvernului în repetate rânduri cu privire la problemele de legalitate din ordonanţele militare. Dar au preferat să acţioneze în forţă, cu gândul doar la imagine şi mai puţin la drepturile şi libertăţile fundamentale ale românilor! Între timp – 300 de mii de români au fost amendaţi! O lege care s-a aplicat discreţionar şi care a permis abuzurile. 200 de milioane e totuşi cam mult! Nu poţi să-ţi baţi joc de oameni pentru că tu n-ai fost în stare să faci o lege bună, care să definească clar contravenţia şi termenii de aplicare a sancţiunii", a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri seară, într-o postare pe Facebook.
El a spus că greşelile trebuie corectate.
"Îndemn Guvernul să ia de îndată măsuri ca instanţele să nu fie blocate cu sute de mii de procese. Dacă nu vor fi în stare, vom găsi o soluţie legislativă în Parlament. Este normal ca cei care nu au respectat regulile să fie aspru pedepsiţi. Dar din cauza lor nu trebuie să sufere toată lumea! Şi, în niciun caz, Guvernul nu trebuie să-şi acopere găurile de la buget din banii oamenilor. Acesta nu este un plan economic! Românii, în marea lor majoritate, au înţeles şi au respectat măsurile luate de autorităţi pentru a se proteja pe ei şi pe cei din jur. Îi îndemn să facă la fel şi de acum înainte!", a susţinut Ciolacu.
Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, sesizarea Avocatului Poporului şi a decis că OUG 34/2020, prin care a fost majorat cuantumul sancţiunilor aplicate în timpul stării de urgenţă, e neconstituţională.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ