Ciolacu, întrebat dacă Cîţu vrea să îl îngroape politic pe Ciucă: ”Nu cred în astfel de răzbunări!”

| 18 feb, 17:16

Marcel Ciolacu a declarat, întrebat dacă Florin Cîţu ar dori să îl îngroape politic pe prim-ministrul Nicolae Ciucă, că nu are detalii şi nu crede în astfel de răzbunări şi nu vede care ar fi interesul liderului PNL să facă acest lucru. Preşedintele PSD a adăugat că în 2024, cu certitudine PSD, PNL, UDMR şi minorătăţile vor trebui să facă din nou Guvernul.

 

„Nu. Dar nici nu am atributul acesta. Şi domnul Ciucă, cu toţii să ştiţi că suntem trecători. Până şi domnul Iohannis. Cred că în acest moment nu există altă construcţie politică viabilă pentru România. Dacă credem că ne mai putem juca cu atâtea crize la uşă şi să nu venim în fiecare lună cu ce aşteaptă românii şi noi încă să mai vorbim de ruperi de coaliţie şi anumite mici certuri, înseamnă că ar cam trebui să plecăm cu toţii acasă”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat joi la Europa FM pe ce se bazează când spune că această coaliţie va guverna şi în 2024 şi dacă mizează pe o schimbare a lui Florin Cîţu de la şefia PNL.
Chestionat cât de tare crede, pe o scară de la 1 la 10, că vrea Florin Cîţu şi îl îngroape pe Nicolae Ciucă, liderul PSD a răspuns: „Nu cred. Nu ştiu, nu am detalii şi nu cred în astfel de răzbunări”.
„Care e interesul domnului Cîţu să îl îngroape pe domnul Ciucă? Că nu îl văd. Fiecare ne alegem abordările, fiecare răspundem de abordările pe care le avem. Cred că priorităţile românilor sunt cu totul altele. Eu am o comunicare şi cu domnul Cîţu şi cu domnul Ciucă. Pe zona executivă e normal să am cu domnul premier. Am vorbit şi azi de două, trei ori la telefon. Am văzut că am şi ieri împreună cu domnul Ciucă şi nu am văzut o lipsă de comunicare. Se şi creionează o groază de poveşti”, a completat Ciolacu.
Întrebat mai departe dacă intenţionează să aibă o construcţie politică cu PNL şi după alegerile din 2024, Marcel Ciolacu a replicat: „Nu cred. Eu sunt adeptul sistemului german. Fiecare candidăm, vedem scorul electoral şi pe urmă creionăm o construcţie. Cred că jucătorii politici rămân aceeaşi şi în 2024. Cu certitudine, în 2024, PSD şi PNL, UDMR şi minorităţile vor trebui să facă din nou Guvernul. Este logic acest lucru”.
Preşedintele PNL, Florin Cîţu a declarat, joi, la Parlament, despre afirmaţia lui Marcel Ciolacu privind continuarea actualei coaliţii de guvernare şi după 2024, când vor fi alegeri, că şi liberalii au obiectivele lor, în primul rând să fie cel mai mare partid politic din România şi apoi să fie la guvernare opt ani de zile”. Despre nemulţumirile din coaliţie, Cîţu a spus că „este un compromis şi nu trebuie să ne ascundem”.

 

Tag-uri: Citu, Guvern
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ