Ciolacu: ”Iohannis este un politician cu accente de dictator care trebuie să aibă mereu dreptate!”

| 08 mai, 09:59

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a lansat, joi seara, un atac la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, depsre care a spus că este "un politician cu accente de dictator" care, în loc să prezinte soluţii economice, vorbeşte doar de PSD.

"Iohannis trebuia să fie garantul Constituţiei, dar el atacă încontinuu instituţii fundamentale ale statului, precum Parlamentul şi Curtea Constituţională. Prin asta, Iohannis slăbeşte democraţia şi netezeşte drumul către un trecut pe care ni-l doream uitat", a spus Ciolacu.

"În ultimele două luni am văzut cea mai mare schimbare a unui om politic din România. De la un preşedinte care se ruga de PSD să îi voteze Guvernul Orban, la un om politic măcinat de ură, confuz şi cu accente evident extremiste. Astăzi Iohannis ne-a arătat încă o dată că este doar preşedintele PNL. El nu se mai comportă ca un preşedinte al României. Ultimele ieşiri publice ne-au arătat că a apucat-o pe calea greşită. Iohannis este un politician cu accente de dictator care trebuie să aibă mereu dreptate. Iohannis trebuia să fie garantul Constituţiei, dar el atacă încontinuu instituţii fundamentale ale statului, precum Parlamentul şi Curtea Constituţională. Prin asta, Iohannis slăbeşte democraţia şi netezeşte drumul către un trecut pe care ni-l doream uitat”, a declarat Marcel Ciolacu.
Liderul PSD a spus că şeful statului "nu este un partener instituţional”, dar că în trecut "îşi dorea să fie premierul adus de mână de PSD”.
"Iohannis nu este un partener instituţional, este doar un alt politican de la PNL care a preferat un loc cald la Cotroceni, deşi în trecutul pe care îl blamează îşi dorea să fie premierul adus de mână de PSD. De două luni de zile aşteptăm de la Iohannis şi Guvernul pe care îl conduce un program de relansare a economiei. Avem peste un milion de şomeri. Majoritatea oamenilor mai au bani să supravieţuiască doar o lună de zile”, mai spune preşedintele social-democrat.
Marcel Ciolacu a subliniat că românii nu sunt testaţi pentru coronavirus, iar "Iohannis nu vorbeşte despre un proiect de relansare a economiei”.
"Populaţia nu este testată. Firmele se închid în fiecare zi şi aruncă sute de mii de oameni în şomaj. Guvernul nu mai este credibil şi nu se mai poate împrumuta. Guvernul, în curând, nu mai are bani de salarii şi pensii. Mai mult, PNL şi Guvernul se folosesc de pandemie ca să fure prin firmele de casă. Deşi românii se confruntă cu aceste probleme în fiecare zi, Iohannis nu vorbeşte despre un proiect de relansare a economiei. Nici în seara asta nu am auzit nimic despre asta. Niciun cuvânt. Vorbeşte doar de PSD. La fiecare ieşire nu vedem decât o revărsare de ură şio batjocură la adresa românilor care aşteaptă soluţii pentru ceea ce pun mâine pe masă, pentru locurile lor de muncă, pentru familiile lor, pentru sănătatea lor. Vedem un preşedinte disperat să apere un guvern incompetent şi încapabil să vină cu un proiect care să protejeze veniturile cetăţenilor”, a mai spus Ciolacu.
În final, Ciolacu le-a transmis liberalilor să nu mai arunce vina pe PSD şi să vină cu măsuri pentru români: "România se confruntă cu o pandemie şi cu o criză economică gravă. De şase luni de zile, PNL este la guvernare. PSD este în opoziţie. Nu mai aruncaţi vina pe alţii. Aveţi toată puterea, guvernaţi, luaţi măsuri pentru români”.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că PSD şi acoliţii săi sunt cei care fac tot posibilul ca efortul de reconstrucţie al întregii naţiuni să eşueze, iar unica prioritate a PSD-iştilor, chiar şi într-o criză umanitară, rămâne doar aceasta: legi cu dedicaţie pentru baronii lor.
”PSD şi acoliţii săi sunt cei care fac tot posibilul ca efortul de reconstrucţie al întregii naţiuni să eşueze. Confruntată cu o ameninţare fără precedent România, la fel ca toate celelalte state ale lumii, a trebuit să ia măsuri drastice pentru a-i proteja pe oameni şi pentru a preveni răspândirea coronavirusului”, a afirmat preşedintele.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ