Ciolacu: Le cer tuturor politicienilor români să lase deoparte orgoliile şi atacurile politice interne

| 11 oct, 19:22

Liderul PSD Marcel Ciolacu a făcut apel la politicienilor români şi le-a cerut să lase deoparte, pentru o perioadă scurtă de timp, orgoliile şi atacurile politice interne „pentru a ne putea concentra pe atingerea celui mai important obiectiv strategic de politică externă a României în acest final de an: aderarea la spaţiul Schengen”.

 

El a amintit şi de vizita de miercuri a premierului Olandei Mark Rutte, în acest context.
„Ca lider al partidului care a dus România în NATO şi UE, le cer tuturor politicienilor români să lase deoparte, pentru o perioadă scurtă de timp, orgoliile şi atacurile politice interne pentru a ne putea concentra pe atingerea celui mai important obiectiv strategic de politică externă a României în acest final de an: aderarea la spaţiul Schengen! Intrăm într-o perioadă în care fiecare zi se poate dovedi decisivă pentru România. Mâine, de exemplu, se va afla în ţara noastră prim-ministrul Olandei, domnul Mark Rutte, ţară de a cărei poziţie depinde în mare măsură succesul acestui obiectiv naţional. În numele Parlamentului României, îl salut pe premierul Rutte şi îi urez bun-venit în ţara noastră! Ştiu că domnia sa va merge să vadă ce înseamnă în mod real că România este acum în prima linie de apărare a Europei”, a scris Marcel Ciolacu, marţi pe Facebook.
Liderul PSD a adăugat că speră ca premierul Olandei să arate că e solidar cu România şi să ureze bun-venit ţării noastre în Spaţiul Schengen.
„Odată cu ultima escaladare a violenţei din partea Rusiei asupra civililor nevinovaţi din Ucraina, acum mai mult ca niciodată trebuie să strângem rândurile în Europa pentru a ne apăra cetăţenii, suveranitatea şi democraţia însăşi. Acum este timpul – de fapt, este un moment prea mult aşteptat – ca UE să accepte pe deplin intrarea României în spaţiul Schengen. Prim-ministrul Rutte poate face ca acest drum atât de lung al ţării noastre către Schengen să se apropie de final printr-o susţinere publică a aspiraţiilor noastre. Am respectat toate detaliile tehnice. Suntem europeni loiali. Singurul lucru care stă în cale este voinţa politică. Sper că prim-ministrul Olandei va arăta că este solidar cu românii şi ne aşteptăm ca vizita domniei sale să reprezinte pentru România urarea de bun-venit ca membru cu drepturi depline al spaţiului Schengen”, a mai spus Ciolacu.

 

Tag-uri: ciolacu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ