Ciolacu: ”Vom vota în Parlament creșterea pensiilor conform legii!”

| 21 sep, 19:54

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță, într-un mesaj pe Facebook, că PSD va vota marți pentru majorarea pensiilor cu 40%. Conducerea Parlamentului a decis ca marți, de la ora 13, să aibă loc plenul reunit în care va fi votată rectificarea bugetară. Conform modificărilor făcute de PSD în comisiile de specialitate, pensiile ar urma să fie crescute cu 40%. De asemenea, salariile profesorilor ar urma să fie majorate din acest an.

 

„Rămânem consecvenți! Mâine vom vota în Parlament creșterea pensiilor conform legii! Iohannis și Orban au umilit destul persoanele în vârstă! (...)  Orice guvern normal la cap își respectă seniorii! Nu își bate joc de ei! Sunt părinții și bunicii noștri, nesimțiților! Sunt oamenii care v-au crescut, nu povara de care nu știți cum să scăpați mai repede acum! N-ați făcut nimic pentru ei! Aplicați legea măcar! Opriți-vă din furat și veți avea bani pentru pensii! Sunt 5 milioane de pensionari care așteaptă să li se facă dreptate! Să-i vedem mâine pe cei care se opun acestei dreptăți.”, a scris Ciolacu, pe Facebook.
Săptămâna trecută PSD a făcut mai multe modificări la legea privind rectificarea bgetară în comisiile de specialitate. Astfel, dacă legea este adoptată și de plenul reunit, pensiile ar urma să crească cu 40%, iar salariile profesorilor ar trebui majorate din acest an.
De asemenea, PSD a alocat 400 de milioane de lei pentru programul Start Up Nation și a crescut cu 1,5 miliarde de lei sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pe anul 2020 pentru finanțarea cheltuielilor bugetelor locale.
Premierul Ludovic Orban a declarat luni că „bugetul nu își mai permite nicio cheltuială suplimentară” şi a făcut apel la toate forţele politice să nu sprijine în Parlament raportul comisiilor de specialitate privind rectificarea bugetară.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ