Ciolacu: Nu pot fi de acord ca, în acest moment, să fie mărită pensia pentru toată lumea cu 15%

| 18 noi, 08:25

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat că nu poate fi de acord să fie majoratte pensiile mărit pentru toată lumea cu 15%, însă va exista categoric o mărire pentru toate lumea în mod egal a punctului de pensie, nu se ştie dacă procentul va fi 6%, 12% sau un altul.

 

„Cu certitudine, anvelopa nominală va fi cât să cuprindă o mărire la toată lumea de 15% la pensie”, a adăugat el şi a precizat că va exista o decizie a coaliţie, săptămâna viitoare, apoi un anunţ al liderilor celor trei partide de guvernare.
„Haideţi să lămurim foarte clar. Împreună cu domnul ministru de Finanţe şi cu domnul prim-ministru, şi aseară am avut o discuţie cu domnul premier destul de lungă, cum e şi normal, pe construcţia bugetului pe anul viitor. Avem o anvelopă pentru o mărire de 15%. Repet, eu nu pot fi de acord ca în acest moment să fie mărit pentru toată lumea cu 15%. Se va mări categoric la toată lumea la fel punctul de pensie. Nu ştiu dacă va fi 6, va fi 12. Cert este că trebuie să oprim anumite sume pe care să le direcţionăm categoriilor defavorizate, pentru că aşa e nu numai creştineşte, aşa se face în orice economie. Asta aşteaptă oamenii de la intervenţia statului”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat joi într-o conferinţă de presă la Mehedinţi, dacă PSD ar agrea o variantă pe care liderul PNL Nicolae Ciucă le-ar fi propus-o liberalilor în şedinţa BPN de miercuri, potrivit unor surse politice, şi anume ca pensiile să fie majorate cu 6%.
Preşedintele PSD a adăugat că vor fi discuţii în coaliţie săptămâna viitoare, iar după o decizie privind creşterea pensiilor va fi făcut un anunţ de către liderii coaliţiei. Ciolacu a adăugat că „anvelopa nominală va fi cât să cuprindă o mărire la toată lumea de 15% la pensie”.
„Mai mult ca sigur, săptămâna viitoare, împreună cu domnul prim-ministru şi cu domnul preşedinte Kelemen Hunor, vom veni şi vom anunţa cu exactitate cum se va întâmpla. Sunt scenarii de lucru. Mă bucur că şi PNL are scenarii de lucru. Şi noi avem scenariile noastre de lucru. În acest moment, ne aşezăm la masă şi vom lua decizia. Cu certitudine, anvelopa nominală va fi cât să cuprindă o mărire la toată lumea de 15% la pensie. Iertaţi-mă nu pot să fiu de acord să măresc la fel pensia de 1.200 lei cu o pensie specială de peste 20.000 lei. Nu pot să fiu de acord ca unul să ia 180 lei şi altcineva să ia, în aceste momente 2.000 lei. Este total incorect. Şi atunci în această anvelopă şi se vor menţine voucherele, tot pachetul social de anul acesta va fi menţinut şi anul viitor. Este evident că din cauza inflaţiei trebuie să venim şi cu alte pachete pe zona socială şi aici domnul ministru de la Fonduri a găsit resursele ca şi din fonduri europene să venim cu aceste pachete sociale astfel încât să creem un echilibru corect în societatea românească”, a conchis Ciolacu.
Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a anunţat că, liberalii au decis în Biroul Politic Naţional să meargă în coaliţie cu două variante privind majorarea pensiilor. Prima ar fi „o creştere a bugetului alocat pensiilor, urmând ca gradual, pe anumite praguri de pensii, să se realizeze, prin anumite beneficii suplimentare, creşterea pensiilor”, iar a doua vizează o creştere universală a tuturor pensiilor cu 15%. Cele două propuneri vor fi discutate într-o şedinţă a coaliţiei care va avea loc, cel mai probabil, săptămâna viitoare, a adăugat Stroe.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ