Ciolacu: ”Pentru CCR am venit cu o propunere din zona magistraţilor, nu a politicienilor; îmi asum propunerea!”

| 28 apr, 18:09

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că a propus pentru postul de judecător la Curtea Constituţională a României o persoană "din zona magistraţilor", nu din cea a politicienilor, menţionând că este o propunere pe care şi-o asumă.

 

"În primul rând, ştiţi foarte bine că de şase luni sau un an eu, personal, am depus o iniţiativă legislativă de depolitizare a CCR. (...) PSD a fost acuzat într-un mod violent de către anumite formaţiuni politice, chiar dacă sunt acum membre ale coaliţiei, că politizează această instituţie şi eu am depus o iniţiativă legislativă ca propunerile partidelor să nu fi făcut parte, în ultimii zece ani, conform recomandării Comisiei de la Veneţia, dintr-un partid politic sau să fi făcut politică la un anumit nivel, mai ales parlamentar. Am venit cu o propunere din zona magistraţilor, nu a oamenilor politici şi îmi asum această propunere", a spus Ciolacu, la sediul central al PSD, întrebat cum s-a ajuns ca social-democraţii să îl propună pentru funcţia de judecător la CCR pe Bogdan Licu.
Ciolacu a adăugat că a avut "un cuvânt greu de spus" în ceea ce priveşte această propunere.
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil, miercuri, toate cele trei candidaturi pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale.
Cei trei candidaţi sunt: prim-adjunctul procurorului general, Bogdan Licu, propus de PSD, judecătorul Cristi Danileţ - susţinut de USR şi prof. univ. Ioan Sabău-Pop - din partea AUR.
Plenul Camerei Deputaţilor urmează să dea votul în privinţa celor trei candidaturi în şedinţa din 3 mai.

 

Tag-uri: marcel ciolacu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ