Ciolacu: ”Toate partidele politice au cerut un dialog cu Guvernul şi preşedintele Iohannis!”

| 16 apr, 20:49

 

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că, în locul dialogului cu Guvernul şi preşedintele Klaus Iohannis, pe care-l cer partidele, s-a primit ”un atac politic lipsit de argumente”.

 

 

 

Ciolacu afirmă că Guvernul trebuie să aibă grijă de sănătatea românilor, de locurile lor de muncă, de salariile lor, dar şi de redresarea economiei. Ciolacu susţine că, entru că sunt preocupaţi de sănătatea românilor, parlamentarii au votat decretul venit e la preşedinte, dar au pus unele condiţii pe care le consideră ”absolut normale”.
”Atunci când PNL guvernează prost, nu ştie să facă altceva decât să atace PSD, dar din ce în ce mai mulţi români văd adevărul. PNL guvernează haotic şi fără niciun plan economic, nu testează populaţia, nu cumpără echipamente şi din cauza asta mor oameni cu zile. Suceava este doar un exemplu. În ultimele două săptămâni, toate partidele politice au cerut în mod repetat un dialog cu Guvernul şi preşedintele Iohannis. Răspunsul l-am primit astăzi printr-un atac politic, un atac lipsit de argumente, care a venit chiar în mijlocul unei pandemii unde mor din ce în ce mai mulţi români”, afirmă, joi, Marcel Ciolacu, într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook.
Liderul social-democraţilor susţine că Guvernul trebuie să aibă grijă de sănătatea românilor, de locurile lor de muncă, de salariile lor, dar şi de redresarea economiei
”Am votat un guvern cu puteri depline nu ca să vă ocupaţi de atacuri politice. Aveţi guvernul vostru ca să apăraţi sănătatea românilor, să aveţi grijă de veniturile lor, de locurile lor de muncă şi de mâncarea pe care doresc să o pun pe masă de aceste sfinte sărbători. Dar nici măcar în aceste condiţii de criză, când trebuie să fim uniţi, nici măcar acum, în preajma Paştelui, nu vedem decât dezbinare şi ură venind atât de la preşedintele Iohannis, cât şi de la PNL şi Guvernul PNL”, a mai spus Ciolacu.
”Astăzi în Parlament, toate partidele politice au criticat dur actualul guvern pentru că nu îşi face treaba, nu se ocupă de sănătatea românilor şi de veniturile lor, dar am votat decretul în forma venită de la preşedinte, pentru că ne preocupă sănătatea românilor şi faptul că trebuie să trecem împreună peste această criză. Am pus unele condiţii care sunt absolut normale. Guvernul şi preşedintele Iohannis trebuie să respecte Constituţia chiar şi în stare de urgenţă. Dacă transparenţa sau democraţia reprezintă o povară atât de mare pentru PNL, atunci cred cu tărie că ne îndreptăm într-o direcţie complet greşită”, a contnuat liderul PSD.
Potrivit acestuia, condiţiile puse în Parlament sunt ”de bun simţ”.
”Guvernul trebuie să fie preocupat de salvarea veniturilor românilor şi de locurile lor de muncă. Mai mult, guvernul trebuie să aplice urgent un program de relansare economică, astăzi, nu peste câteva luni când nu o să mai avem ce să facem.  Guvernul trebuie să ne arate modul în care cheltuie banul public. Românii au dreptul să ştie cum este posibil ca firmele de casă ale PNL să ia contracte de milioane de euro, fără niciun control şi fără nicio regulă. Şi nu în ultimul rând, guvernul trebuie să testeze cât mai mulţi români ca să putem ieşit din casă, ca să putem să ne ducem la muncă şi să avem venituri. Altfel, ne va fi de două ori mai greu”, a mai declarat Ciolacu.
Acesta şi-a reafirmat dorinţa de dialog.
”M-aş fi aşteptat în Săptămâna Mare să văd un preşedinte al tuturor românilor, nu un preşedinte doar al Partidului Naţional Liberal. Chiar şi aşa, îmi menţin dorinţa de dialog cu toate partidele politice, cu guvernul şi cu Preşedinţia pentru că sănătatea românilor e mai importantă decât luptele politice”, a mai spus Ciolacu.
Preşedintele Klaus Iohannis a lansat joi un atac dur la adresa opoziţiei declarând că astăzi vedem clar efectele dezastruoase ale modului toxic de a acţiona pe principiul ”Merge şi aşa” care ne-a ţinut în loc zeci de ani şi a subliniat că o majoritate parlamentară fără legitimitate votează măsuri populiste.
Parlamentul a avut următoarele solicitări:
- Pe perioada stării de urgenţă, periodic, la fiecare 7 zile, sau ori de câte ori este necesar, Guvernul prezintă Parlamentului un raport cuprinzând măsurile adoptate sau preconizate pentru prevenirea şi combaterea epidemiei COVID-19 şi motivele care le-au determinat.
-  În termen de 30 de zile de la încetarea stării de urgenţă, Guvernul va prezenta Parlamentului un raport complet privind măsurile adoptate pe perioada stării de urgenţă pentru prevenirea şi combaterea epidemiei COVID-19, măsurile care au restrâns exerciţiul unor drepturi sau libertăţi fundamentale şi măsurile cu caracter economic şi social, temeiurile care au determinat luarea măsurilor şi efectele produse, precum şi conformitatea acestora cu exigenţele dispoziţiilor art. 53 şi art. 93 din Constituţia României, ale Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă.
- În termen de 60 de zile de la încetarea stării de urgenţă, Curtea de Conturi va efectua un control al modului de gestionare a resurselor publice pe perioada stării şi va prezenta Parlamentului un raport cuprinzând cele constatate, concluzii şi propuneri, în condiţiile prevăzute de art. 140 alin. 9 3 din Constituţia României.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ