Cioloș: Este important să creăm oportunitatea pentru prezența femeilor în politică

| 19 ian, 15:29

Premierul Dacian Cioloș a declarat marți că este important să fie creată oportunitatea ca femeile să fie prezente mai activ în politică.

 

"Eu aș susține ideea să avem niște niveluri minime de reprezentare, însă le-aș vedea ca fiind temporare. (...) Cred că este important să creăm oportunitatea pentru prezența femeilor și nu să o impunem ca o obligativitate", a spus Cioloș, la dezbaterea "Reprezentarea de gen în politică — provocări și soluții", organizată de PNL la Parlament.

El a subliniat că femeile reprezintă circa jumătate din populația țării, motiv pentru care ar fi indicat ca acest lucru să se reflecte și în structurile de reprezentare politică.

"Atunci când vorbim de politică vorbim de lupta politică, de confruntare politică, ca proces în urma căruia avem decizii politice. Eu personal îndrăznesc să cred și să spun că natura aceasta feminină a confruntării și a luptei este una evolutivă și, în consecință, cred că prezența femeilor în acest proces de confruntare politică ar da probabil altă consistență și o altă percepție a ceea ce înseamnă procesul de dezbatere și de decizie politică și cred că ne-ar prinde bine în politica românească această natură feminină a confruntării politice, care cel puțin așa cum o percep eu, este una constructivă și evolutivă", a afirmat Cioloș.

Premierul a precizat că printr-o prezență activă a femeilor politica ar avea de câștigat.

"Dacă femeile din politică vor reuși să aducă și să consolideze latura aceasta feminină a umanității rezistând tentației de masculinizare (...) politica românească ar avea de câștigat și probabil că societatea în ansamblul său ar avea de câștigat în capacitatea sa de regenerare de care avem atâta nevoie pentru a asimila ideea că evoluția și transformarea nu reprezintă doar rezultatul luptei și confruntării, ci și rezultatul solidarității și cred că de asta avem nevoie în societatea românească. (...) O prezență mai activă a femeilor în procesul acesta ne-ar prinde bine mai ales în perioada actuală", a mai declarat el.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ