Victoria Nuland vine din nou în România. Programul întâlnirilor oficialului american

| 17 ian, 12:09

Victoria Nuland, adjunctul secretarului de stat al SUA pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, sosește duminică la București și va avea o serie de întâlniri oficiale, cu premierul, preşedintele, ministrul Apărării.

Victoria Nuland se va întâlni chiar duminică seară cu premierul Dacian Cioloş, la scurt timp după aterizare. Informaţia este confirmată de pagina oficială a guvernului, unde pe agenda publică este trecută o "Întâlnire (a lui Dacian Cioloş -n.r.) cu adjunctul secretarului de stat al SUA pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice, Victoria Nuland", duminică, la ora 20.00.

Luni, la ora 14.00, Victoria Nuland va fi primită la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis, informează Administraţia prezidenţială.

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, o va primi luni, 18 ianuarie a.c., ora 14.00, la Palatul Cotroceni – Salonul Ambasadorilor, pe doamna Victoria Nuland, adjunctul pentru Afaceri europene și eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA", se arată pe presidency.ro.

Tot luni, Victoria Nuland se va întâlni şi cu ministrul Apărării, după cum a informat MApN. Agenda discuțiilor include aspecte referitoare la cooperarea militară bilaterală, în cadrul Parteneriatului strategic româno-american, precum și la situația de securitate din regiune

Citeşte şi: Victoria Nuland se va întâlni cu ministrul Apărării, Mihnea Motoc

Ambasada SUA la București preciza, în cursul acestei săptămâni, că Victoria Nuland va efectua o vizită în România, unde va avea întâlniri cu președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș.

"Victoria Nuland, adjunctul secretarului de stat al SUA pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, se va întâlni cu președintele Iohannis, premierul Cioloș și alți reprezentanți ai noului Guvern, pentru a discuta probleme bilaterale de interes comun în cadrul Parteneriatului nostru strategic", susținea Ambasada Statelor Unite la București.

Victoria Nuland s-a afla în în România şi în urmă cu un an, în ianuarie 2015, când s-a întâlnit cupreşedintele Klaus Iohannis.

Victoria Nuland la Bucureşti. Aflată în vizită la Bucureşti, Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, a precizat că există "progrese considerabile" în ceea ce priveşte unele aspecte ale statului de drept, precum renunţarea la legea amnistiei din "Marţea Neagră", sau referitor la consensul privind alocarea a 2% din PIB pentru apărare.

Citeşte şi: VICTORIA NULAND avertizează: Corupția ține de securitatea națională

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ