Dacian Cioloș a cerut creșterea eficienței utilizării instrumentelor de asistență socială

| 18 ian, 16:55

Premierul Dacian Cioloș a discutat luni cu conducerea Ministerului Muncii despre prioritățile stabilite pentru acest an și a insistat pe necesitatea creșterii eficienței utilizării diferitelor instrumente de asistență socială.

"Am trecut rapid în revistă prioritățile pe care ministerul și doamna ministru și le-au stabilit pentru acest an. Ne-am concentrat discuția pe trei teme mari. Prima — legată de ocuparea forței de muncă și mai ales măsuri pentru a stimula tinerii pentru a intra în câmpul muncii. Am discutat și despre programele de inserție socială și de reducere a sărăciei și am discutat puțin și despre a treia prioritate privind protecția și drepturile lucrătorilor migranți. Eu m-am concentrat în a discuta cu conducerea Ministerului Muncii despre nevoia de a crește eficiența utilizării diferitelor instrumente de asistență socială, de incluziune socială", a spus premierul, la finalul întâlnirii.

Citește și:   Victoria Nuland vine din nou în România. Programul întâlnirilor oficialului american

Cioloș a explicat că o mai bună corelare și coordonare a diferitelor politici sociale derulate de mai multe ministere ar face ca aceste politici să fie mai eficiente, scrie Agerpres.

"Atunci când vorbim de sărăcie, de exemplu, de sărăcia în mediul rural, (...) asta presupune o conlucrare și o coordonare a programelor pe care le are Ministerul Muncii cu programele pe care le au Ministerul Educației, Ministerul Sănătății sau Ministerul Agriculturii, în așa fel încât la nivel local responsabilii, primăriile, grupurile de acțiune locală, să poată să vină cu abordări integrate și să nu fie blocate cu o birocrație foarte rigidă la nivelul diferitelor programe pe care le avem la nivel național. În acest sens, în perioada următoare o să lucrăm cu grupuri ale reprezentanților acestor ministere, autorități de management pentru fonduri europene ale diferitelor instituții care gestionează inclusiv programe de finanțare din bugetul național pentru a da mai multă claritate instrumentelor pe care le au la dispoziție și modului în care ele pot să fie folosite la nivel local pentru a putea rezolva o problemă sau alta", a afirmat prim-ministrul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ