Cioloş, despre demisia consilierei Dana Varga: A fost recrutată de fostul premier

| 15 ian, 14:12

Premierul Dacian Cioloş a declarat, vineri, în legătură cu demisia consilierului de stat Dana Varga, că nu există o abordare discriminatorie în cadrul echipei cu care lucrează, argumentând că aceasta a fost numită consilier de fostul prim ministru, iar el şi-a recrutat un alt consilier şi nu vede de ce trebuie să aibă loc discuţii pe această temă, transmite Agerpres.

"Dânsa (Dana Varga-n.r.) am văzut că şi-a depus demisia, nu am văzut această demisie. Aserţiunile pe care le face şi modul în care îşi explică dânsa demisia e problema dânsei, însă pot să vă asigur că nu există acest tip de abordare discriminatorie în cadrul cancelariei şi în cadrul echipei cu care lucrez, lucrul acesta l-am demonstrat deja prin deciziile pe care le-am luat şi o să demonstrez în continuare", a spus Cioloş. 

El a adăugat că aceasta a fost numită consilier de fostul prim ministru şi el, în calitate de prim ministru, îşi alege alt consilier. 

"Eu îmi aleg consilierii de stat, nu văd de ce trebuie să dau explicaţii pentru consilierii pe care îi aleg. La fel ca şi miniştrii, şi-au ales secretarii de stat, au luat deciziile pe care le-au considerat că trebuie să le ia. Nu văd de ce să dau explicaţii pentru oamenii pe care îi aleg, au fost şi alţi consilieri de stat care au plecat, nu pentru că nu sunt competenţi, nu pentru că am eu o problemă personală cu unul sau cu altul, ci pur şi simplu pentru că eu vreau să-mi aleg o altă echipă cu care eu am venit. 

Dânsa a fost recrutată de fostul prim ministru ca şi consilier de stat, eu mi-am recrutat ca şi prim ministru alt consilier de stat referitor la minoritate romă. (...) Deci nu este doamna Varga singura reprezentantă a minorităţii rome, a făcut parte dintr-un Guvern ce şi-a încetat mandatul, cu toate că Guvernul şi-a încetat mandatul, unii consilieri au mai fost menţinuţi o perioadă, dar consilierii de stat sunt numiţi de către primul ministru direct, sunt consilierii cei mai apropiaţi ai primului ministru, de ce trebuie să dau eu explicaţii", a spus Cioloş. 

El a adăugat că nu este vorba despre un scandal, ci a aflat că Varga şi-a depus demisia şi "s-a dus la televiziuni". 

"Am aflat acum de la purtătorul de cuvânt că dânsa şi-a depus demisia şi că s-a şi dus la televiziuni ca să spună motivul pentru care şi-a depus-o. Nu era cazul. Şi-a depus demisia, o să o văd, e un lucru firesc, încă o dată spun, dânsa a fost pe un post politic, în sensul că a fost consilier de stat la cancelarie, nu este un post câştigat prin concurs, este o numire făcută de primul ministru, atunci nu văd de ce trebuie discuţii", a arătat premierul. 

Consilierul de stat pentru problemele romilor, Dana Varga a susţinut că şeful Cancelariei Primului Ministru Dragos Tudporache i-ar fi cerut pe 22 decembrie să demisioneze din Guvern pe motiv că sunt prea mulţi rromi în Guvern şi nu prezintă încredere. 

"Pe data de 22 decembrie am fost chemată de domnul cancelar Dragoş Tudorache în urma cererii mele pentru concediu de odihna (...) să îmi ceară demisia. I-am spus că am dreptul la concediu de odihnă şi i-am spus că, înainte de a vorbi de demisie, să îmi semneze concediul de odihnă care era de pe 23 decembrie pe 8 ianuarie. (...) A afirmat, în ideea că trebuie să îmi dau demisia, că nu îmi reproşează nimic profesional, pentru faptul că suntem prea mulţi rromi în Guvern. De fapt dânsul a folosit cuvântul ţigani. Eu în demisie am scris motivul demisiei: că din respect pentru minoritate, că suntem prea mulţi rromi în guvern şi nu prezint încredere. Am plecat în concediu de odihnă până pe 8 ( ianuarie-n.r.), dânsul mi-a spus "pe 10 când veniţi să vă daţi demisia", 10 era duminică. Am fost în concediu de odihnă până pe data de 13 şi pe 14 mi-am scris demisia. (...) Mi-a încălcat dreptul la demnitate ca femeie rromă, ca activist rrom şi ca demnitar într-o instituţie a statului român", a afirmat Varga la Antena3. 

Dana Varga a devenit consilier de stat în cadrul Cancelariei Primului Ministru în 22 ianuarie 2015, printr-o decizie a fostului premier Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ