Cioloș: Voi face ce îmi stă în putere pentru un rol cât mai activ al României în UE

| 17 dec, 20:29

Premierul Dacian Cioloș afirmă că, în calitatea pe care o are, va face ce îi stă în putere pentru un rol cât mai activ al României în Uniunea Europeană.

"Cred într-o familie europeană puternică și voi face ce îmi stă în putere în calitate de prim-ministru pentru un rol cât mai activ al României în Uniunea Europeană. Este singurul mod în care putem utiliza pe deplin beneficiile integrării", afirmă premierul Dacian Cioloș într-o postare pe pagina sa de Facebook legată de participarea sa la prima sesiune de lucru a Consiliului European.

Șeful Executivului subliniază că principala temă de discuții a șefilor de state și de guverne o reprezintă migrația, "un subiect cu sensibilitate politică și care preocupă atât statele membre cât și pe cele din vecinătate în momentul de față".

"Așa cum am spus și în fața Parlamentului României, poziția mea este una clară: UE trebuie să insiste în primul rând pe înțelegerea și tratarea cauzelor migrației, iar apoi pe identificarea măsurilor optime pentru a ține sub control migrația ilegală și necontrolată", mai spune Cioloș, adăugând că liderii europeni vor ''căuta adoptarea unei concluzii privind situația din Siria'' și vor dezbate propunerea de prelungire cu 6 luni a sancțiunilor impuse Federației Ruse.

Potrivit unui material video postat pe site-ul Guvernului, la începutul sesiunii de lucru a Consiliului, Cioloș a discutat informal cu mai mulți lideri europeni — cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, cu cel al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu președintele Franței, Francois Hollande, cu cancelarul german, Angela Merkel, și premierul Ungariei, Viktor Orban.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ