Cioloş a lansat un ONG care va colabora cu USR şi PNL. Din echipă fac parte Vlad Voiculescu, Dragoş Tudorache, Dragoş Pîslaru

| 05 ian, 15:43

Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat joi la Parlament că va crea o asociaţie, alături de foştii colaboratori - Vlad Voiculescu, Dragos Pîslaru şi Dragoş Tudorache- pornind de la Platforma România 100.

„Intenţionez să punem bazele unei asociaţii active. Va fi o asociaţie care va promova valorile Platformei România 100. Am nevoie de o analiză pentru a vedea cum pot eu, ca persoană, să fiu activ în viaţa publică. Le voi propune PNL şi USR să colaboreze cu această organizaţie. Platforma România 100 a fost susţinută în campanie de cele două partide. Când oamenii aud de politică se gândesc la corupţie şi la interese de grup. Asociaţia nu se va transforma într-un partid”, a spus Dacian Cioloş joi la Parlament. Din asociaţie vor face parte Vlad Voiculescu, Dragoş Tudorache şi Dragoş Pîslaru, potrivit Hotnews.ro. Fostul premier Dacian Cioloş s-a întâlnit joi cu parlamentari ai USR pentru a le mulţumi pentru susţinerea din campania electorală. Fostul prim-ministru a negat intenţia de a intra într-un partid în acest moment, dar nu a exclus acest lucru pe viitor.

”Urmează să văd în perioada următoare, am nevoie în primul rând de o analiză, care este modalitatea cea mai bună ca eu ca persoană să fiu eficient în viaţa publică. Dacă o să consider că înscrierea într-un partid politic, o să iau în discuţie subiectul ăsta, o să văd”, a mai spus Cioloş. El a precizat că şi-ar dori o colaborare atât cu USR, cât şi cu PNL, ”în măsura în care va exista un interes”. ”Cred că în România a face politică nu înseamnă doar a fi prezent la guvernare sau în Parlament. Cred că avem nevoie să aducem acţiunea publică cât mai aproape de oameni. Altfel, vedeţi ce înseamnă când oamenii aud de politică şi de partide politice se gândesc doar la corupţie, la interese de grup şi aşa mai departe”, a mai spus Cioloş. Fostul şef al Guvernului a dezvăluit şi că a avut o discuţie cu preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, în cadrul căreia au convenit că în perioada următoare, ”în măsura în care dânsa urmează să discute cu cei din conducerea partidului şi să vadă dacă e momentul şi dacă şi dânşii simt nevoia”. La rândul său, preşedintele USR, Nicuşor Dan, a declarat că formaţiunea sa va avea o colaborare cu Cioloş pe partea de politici publice. ”Legat de viitor, în afară de ideea domniei sale, pe care ne-a expus-o, am vorbit foarte mult despre lipsa de politici publice din spaţiul public. De fapt, vedem cu toţii dispute sterile între politicieni, însă nu vedem politici publice cu care clasa politică să vină către cetăţeni. Colaborarea pe care o s-o avem va fi pe partea de politici publice”, a spus Nicuşor Dan.

Tag-uri: Dacian Cioloș
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ