Cioloş: Am decis să-mi asum inclusiv un risc şi să vin cu propunerea ca Vlad Voiculescu să fie ministru al Sănătăţii

| 20 mai, 10:19

Premierul Dacian Cioloş a declarat, joi, la Realitatea TV, că a a decis să îşi asume inclusiv un risc şi să îl propună pe Vlad Voiculescu pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, precizând că acesta este un economist cu experienţă de management în sistemul financiar, dar a avut ocazia să cunoască bine sistemul medical din România.

Cioloş a spus că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a lui Vlad Voiculescu în funcţia de ministru al Sănătăţii. "Mâine (n.r. vineri) va depune jurământul. Am trimis deja propunerea domnului preşedinte astăzi după-amiază", a precizat şeful Executivului. 

El a explicat că l-a propus pe Vlad Voiculescu pentru a ocupa funcţia de ministru al Sănătăţii având în vedere situaţia din sistem şi aşteptările foarte mari din partea societăţii. 

"Am ezitat în această perioadă (...) între un om din sistem, un medic, care să cunoască sistemul şi să vină cu o viziune de reformă, sau un om din afara sistemului, care să cunoască sistemul medical, dar care să vină cu credibilitatea viziunii să spun echidistante din afara sistemului, care să vină cu idei de reformă şi de evoluţie. Dată fiind situaţia în momentul de faţă, aşteptările foarte mari din partea societăţii, tensiuni care există şi în sistemul medical, pentru că pentru foarte mulţi medici oneşti e foarte greu să accepte şi să integreze critici generalizate vizavi de sistem, am decis să-mi asum inclusiv un risc şi să vin cu această propunere, cu domnul Vlad Voiculescu, care este un economist cu experienţă de management în sistemul financiar, bancar, dar care de câţiva ani de zile (...) a avut ocazia să cunoască bine sistemul medical din România, pentru că a lucrat cu sistemul medical de pe partea societăţii civile", a spus Dacian Cioloş. 

Premierul a arătat că va rămâne în continuare angajat domeniul sănătăţii. 

"O să-i predau (lui Vlad Voiculescu - n.r.) ceea ce am făcut în aceste câteva zile şi foarte clar o să-i spun şi dânsului şi o să spun şi public - eu voi rămâne în continuare, până la sfârşitul mandatului, angajat pe domeniul sănătăţii, pentru că atunci când am spus că e o prioritate n-a fost doar un slogan de prim-ministru. Chiar vreau să mişcăm lucrurile (...) în transparenţă totală, să mişcăm lucrurile în sănătate şi să continuăm cu reformele care pot fi făcute în lunile care urmează", a precizat Cioloş.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ