Cioloş către parlamentari: Vă invit să susţineţi efortul Guvernului de a eradica plagiatul

| 09 mai, 19:05

Premierul Dacian Cioloş i-a invitat pe parlamentari să susţină efortul Guvernului de a eradica plagiatul şi de a restabili încrederea în valoarea studiilor doctorale, adoptând proiectul de ordonanţă de urgenţă elaborat în acest sens de Executiv.

"Clarificarea cadrului normativ privind doctoratele din România (...) a fost o temă foarte sensibilă pentru societate. Pentru acest Guvern nu e doar o problemă de credibilitate a şcolilor doctorale din România, ci e şi o chestiune de principiu pentru că ţine de integritate, de onestitate şi de valori pe care noi le-am pus la baza programului de guvernare. Am emis în luna martie (...) un pachet normativ care să organizeze un proces transparent, dar şi eficient de analiză a tezelor de doctorat bănuite de plagiat. În ceea ce priveşte ordonanţa de urgenţă care este acum pe masa dumneavoastră, a Parlamentului, vă invit să susţineţi acest efort al Guvernului de a eradica plagiatul şi de a restabili încrederea în valoarea studiilor doctorale din România", a spus Cioloş, în plenul Camerei Deputaţilor, la "Ora premierului", care a avut luni ca temă problemele din sistemul de educaţie. 

Potrivit prim-ministrului, codul studiilor universitare de doctorat a fost şi el schimbat prin Hotărâre de Guvern. 

"Avem acum un nou regulament de organizare a CNATDCU (Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare - n.r.) şi o serie de softuri antiplagiat agreate şi obligatorii pentru universităţi. Totodată, Ministerul Educaţiei este în plin proces de selecţie a noi membri CNATDCU pentru a asigura o structură care să fie credibilă, care să funcţioneze pe baze transparente şi, în primul rând, pe baze de profesionalism şi de competenţă", a spus Dacian Cioloş. 

Premierul a afirmat că Ministerul Educaţiei va lansa totodată un proiect de evaluare şi acreditare a şcolilor doctorale, concomitent cu transparentizarea informaţiilor cu privire la acestea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ