Cioloş către Ponta : "Acuzaţiile tale mi se par deplasate. Prezenţa mea la Deveselu, determinată de funcţia de premier"

| 12 mai, 21:25

Premierul Dacian Cioloş i-a răspuns joi seară fostului prim-ministru Victor Ponta, afirmând că invitaţiile la ceremonia de inaugurare a scutului antirachetă de la Deveselu au fost făcute de Ambasada SUA la Bucureşti şi nu de prim-ministru.

Anterior, Ponta îşi exprimase nemulţumirea că foşti miniştrii ai Apărării şi ai Afacerilor Externe nu au fost invitaţi la eveniment şi îi ceruse premierului Dacian Cioloş să îşi ceară scuze "pentru această gafă impardonabilă". 

"Am văzut acuzele complet gratuite pe care mi le aduce Victor Ponta. (...). Doresc să precizez că invitaţiile la ceremonie precum şi conţinutul acesteia au avut ca actor principal Ambasada SUA (SUA fiind deţinătorul acestei facilităţi de apărare de la Deveselu), desigur în consultare cu Ministerul Apărării şi cu celelalte instituţii guvernamentale cu atribuţii în domeniu. În consecinţă, gazda evenimentului nu am fost eu aşa încât invitarea participanţilor nu cădea în sarcina mea ca prim-ministru. Îmi pare rău ca neinvitarea la eveniment a cauzat nemulţumiri unora, probabil îndreptăţite, dar acuzaţiile tale, Victor, cu tot respectul, mi se par deplasate. Am cerut Ministerului Apărării să clarifice condiţiile organizării ceremoniei, ca să nu existe ambiguităţi", a scris Cioloş pe Facebook. 

Premierul a adăugat că el personal nu are niciun merit în acest proiect "asumat de SUA, cu sprijinul României", şi că s-a aflat la ceremonie pentru că deţine "vremelnic" funcţia de premier. 

"Să fim clari: este un proiect asumat de SUA, cu sprijinul României, care va beneficia alături de celelalte state aliate din zonă de acest sistem de apărare. La realizarea lui şi-au adus contribuţia începând cu 2008, în multe cazuri determinantă, mai mulţi lideri politici cu funcţii în stat, militari, experţi care merită cu toţii felicitări şi mulţumiri pentru acest proiect, esenţial pentru securitatea României. Cunosc personal meritul mai multora dintre aceştia, dar nu îndrăznesc să-i menţionez eu pentru a nu face greşeala de a supăra pe cineva prin omisiune. Personal nu am niciun merit în acest proiect, iar prezenţa mea azi la Deveselu a fost determinată de funcţia pe care, vremelnic, o ocup în stat", adăugat Cioloş. 

Victor Ponta i-a transmis joi lui Dacian Cioloş că aşteaptă "scuzele cuvenite" de la acesta pentru că nu i-a văzut la ceremonia de la Deveselu pe cei care "chiar au avut o contribuţie" la realizarea scutului antirachetă. 

"Este prima dată când nu e cazul să îl mai iert pe Dacian Cioloş, pentru că în acest caz mitocănia este prea evidentă (şi credeam că nu îl caracterizează)! Având în vedere faptul că el, personal, şi Guvernul său nu au absolut niciun merit legat de proiectul de la Deveselu, dar şi faptul că aliaţii NATO şi cei americani ştiu foarte bine cu cine au luat decizii şi cu cine au lucrat din 2011 până acum, era absolut normal să invite la momentul de inaugurare pe cei care chiar au o contribuţie la asta! Şi sper că domnul Cioloş nu suferă de boala numită 'Iohannită' - adică să îţi asumi ce fac alţii doar pentru că tu eşti total incapabil să faci ceva! Dacă pe Băsescu, pe Gabi Oprea şi pe mine nu îi dă voie Iohannis să ne invite (după ce a fost prins că a furat o casă, nici eu nu vreau să mă afişez cu el, că mă compromit), cel puţin pe Mircea Duşa, Titus Corlăţean şi Bogdan Aurescu era de bun simţ să îi văd la ceremonie! Dacian, aştept cu încredere ca pentru această gafă total impardonabilă să îţi prezinţi scuzele cuvenite! Să nu mă dezamăgeşti, te rog!", a scris Ponta pe reţeaua de socializare. 

Sistemul de apărare antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu a fost inaugurat, joi, în prezenţa secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, a premierului Dacian Cioloş şi a altor înalţi oficiali.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ