Cioloş: Căutăm fonduri pentru Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei. E închis publicului de mulţi ani

| 04 mar, 17:07

Premierul Dacian Cioloş a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că se încearcă găsirea unor soluţii pentru finanţarea unor lucrări de consolidare şi reamenajare la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei (MNIT) din Cluj, care este închis publicului de mai mulţi ani.

'Am făcut o scurtă vizită şi la muzeu, unde iniţial înţelesesem că din cauza lipsei fondurilor nu s-au putut face anumite lucrări de consolidare şi reamenajare, după care am înţeles că finanţarea a existat la un moment dat, dar, din cauza unor probleme juridice şi dispute interne, muzeul n-a putut folosi banii atunci când i-au fost alocaţi şi acum, când aceste dispute s-au rezolvat, vin să solicite din nou fonduri. O să vedem în ce măsură putem să asigurăm alocări în perioada imediat următoare, însă am atras atenţia asupra faptului că e important ca atunci când avem alocări bugetare, să ne organizăm să le folosim', a precizat Dacian Cioloş. 

El a adăugat că atât MNIT, cât şi Muzeul Farmaciei - a cărui clădire urmează să fie restituită proprietarilor dacă autorităţile nu o vor cumpăra cu 1,3 milioane de euro - sunt instituţii foarte importante. 

'Am fost şi la Muzeul de Istorie a Transilvaniei, şi la Muzeul Farmaciei, care acum are nevoie de finanţări. Sunt muzee care sunt importante nu doar pentru Cluj. (...) Pentru Muzeul Farmaciei am avut o discuţie în această dimineaţă, când s-a pus şi problema fondurilor pentru reabilitare, şi domnul primar Boc mi-a spus că are bani, trebuie doar, din câte am înţeles, o adaptare a legislaţiei pentru a permite autorităţilor locale ca pentru anumite muzee care aparţin statului şi care sunt în subordinea Guvernului să poată să fie finanţare şi din fondurile locale', a menţionat Dacian Cioloş. 

Premierul Dacian Cioloş şi vicepremierul Vasile Dîncu au efectuat, vineri, o vizită de lucru în Cluj. Cei doi au avut o întâlnire cu prefectul Gheorghe Ioan Vuşcan, cu preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Mînzat, şi cu primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. De asemenea, au vizitat Muzeul de Istorie a Transilvaniei şi Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice şi Moleculare Cluj-Napoca.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ