Cioloş crede că suspendarea preşedintelui nu e o soluţie: ”Nu vedem ce aduce la rezolvarea crizei!”

| 01 noi, 18:46

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a declarat, luni, la Digi24, că suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, în acest moment, nu e o soluţie, el apreciind că este nevoie să avem un guvern care să treacă ţara din perioada de criză.

 

Ulterior, Dacian Cioloş a afirmat că ”România este ţara lucrului pe jumătate făcut”, iar sSistemul politic este blocat în partide iresponsabile, fără posibilitatea de a declanşa alegeri anticipate”.
”Suspendarea preşedintelui are sens în momentul în care acesta rupe contractul simbolic cu poporul sau atunci când a încălcat legile ori Constituţia. În momentul acesta, suntem într-o gravă criză politică în care ambele partide, PNL şi PSD, au dat dovadă de o gravă lipsă de răspundere, încercând să obţină avantaje electorale cu trei ani înainte de alegerile parlamentare. Li se adaugă AUR, care încearcă să facă din suspendarea preşedintelui un subiect care să agite societatea şi mai mult”, a scris, luni, pe Facebook, Dacian Cioloş, potrivit News.ro.
Acesta susţine că ”România este ţara lucrului pe jumătate făcut”.
”Sistemul politic este blocat în partide iresponsabile, fără posibilitatea de a declanşa alegeri anticipate care sunt la dispoziţia preşedintelui, el însuşi pasibil de suspendare populistă. Sistemul nostru politic stă în echilibru prin blocaj, nu prin responsabilitate politică şi instrumente funcţionale. Soluţia de a şterge tot şi de a o lua de la capăt este utopică. Singura soluţie corectă este responsabilitatea politică prin care partidele îşi asumă rolul lor politic şi constituţional, inclusiv penalizarea publică pentru momentele în care greşesc. Noi însă suntem siliţi să suportăm partide politice care nu doresc reforme şi am văzut cazul guvernării alături de PNL, după cum PSD promovează politici retrograde prin care aruncă firimituri societăţii”, a adăugat liderul USR.
Acesta a afirmat că speră să ”nu ajungem la implozie politică, la suspendări şi la un guvern interimar la nesfârşit”.
”USR nu poate decât să îşi asume rolul politic normal al unui partid care face ce spune. Jocurile politice, şmecheria tradiţională şi jumătăţile de măsură trebuie eliminate din politica românească”, a mai afirmat Dacian Cioloş.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ