Cioloş: E un moment cheie în care partidele tradiţionale au ocazia să se reformeze

| 06 oct, 21:01

Premierul Dacian Cioloş a afirmat joi că este momentul în care partidele tradiţionale au ocazia să se reformeze în profunzime, mai ales în modul de a aborda relaţia cu cetăţenii.

"E un moment cheie în care partidele tradiţionale au ocazia să se reformeze nu doar de faţadă, pentru a atrage electoratul doar în momentul alegerilor, ci în profunzime, în substanţă, în modul de a aborda (...) funcţionarea statului, relaţia cu cetăţenii, politica de dezvoltare economică. Şi cred nu doar că avem nevoie de feţe noi, avem nevoie şi de un alt mod de a aborda din punct de vedere politic relaţia cu cetăţeanul. Eu, cel puţin personal, simt că oamenii au foarte multă nevoie de onestitate şi francheţe. Şi atunci când vrei să spui nişte lucruri direct, cred că problema nu e dacă le spui direct, ci sinceritatea şi onestitatea cu care le spui şi modul în care reflectezi apoi ceea ce ai spus în ceea ce faci şi în ceea ce eşti", a afirmat Cioloş în discursul său susţinut la Bucharest Forum. 

El a apreciat că, "dincolo de modul specific de funcţionare a partidelor şi de nevoia lor de a fi finanţate într-un anumit fel, de a asigura o continuitate a structurilor lor teritoriale", este nevoie de soluţii în aşa fel încât partidele să funcţioneze "mai aproape" în relaţia cu cetăţeanul. 

"Cred că în România, mai mult decât în alte părţi din Europa, tocmai datorită faptului că încă nu avem în politică partide cu abordare profund populistă şi extremistă, chiar dacă pot să existe semne la unele (...), nu e prea târziu pentru a face această reformă. Şi, din punctul meu de vedere, rezilienţa României ca stat şi ca putere de dezvoltare în următorii ani va depinde foarte mult de modul în care vom aborda această reformă în politică", a spus prim-ministrul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ