Cioloş: În mai toate statele UE intermediarii sunt tot producătorii

| 20 mai, 2013

Agricultura are nevoie şi de intermediari, dar problema este cine sunt aceştia şi cât costă intermedierea, a spus comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, adăugând că în majoritatea statelor UE intermediarii sunt tot producătorii agricoli.

"Este nevoie de intermediari în agricultură, pentru că este nevoie de cineva care să colecteze producţia, să o stocheze şi să o depoziteze undeva şi de acolo să o distribuie în reţelele de comercializare. Problema este cine face treaba asta şi cât costă", a spus Cioloş.

Totodată, comisarul european a spus că în marea majoritate a statelor membre din Uniunea Europeană intermediarii sunt tot producătorii agricoli. "Ei produc individual legumele şi fructele la ei în fermă şi pe urmă organizaţia lor de producători este cea care colectează producţia, cea care o stochează şi negociază distribuţia cu marile reţele de magazine", a adăugat Cioloş.

El a adăugat că ceea ce lipseşte în România este stimularea producătorilor de a se organiza. Totodată, Cioloş a spus că singura modalitate de a elimina intermediarii este să fie puşi alţi intermediari în locul lor, iar ei să fie producătorii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ