Cioloş: Ministerul de Finanţe a început să lucreze la proiectul de buget pe anul viitor

| 17 noi, 13:19

Premierul Dacian Cioloş a declarat joi că Ministerul de Finanţe a început să lucreze la proiectul de buget pe anul viitor iar o discuţie în acest sens nu a avut încă loc în Guvern.

"Ministerul de Finanţe a început să lucreze (la proiectul de buget pe anul viitor - n.r.), nu am avut încă o discuţie în Guvern pe acest subiect, o să avem, foarte probabil, chiar dacă, conform legii, în anul electoral sau în anul în care se alege Parlamentul, bugetul este adoptat de noul Guvern, sunt prevederi legale din acest punct de vedere. Totuşi, dat fiind faptul că instalarea noului Guvern se va face foarte târziu în acest an sau poate chiar la începutul anului viitor, cred că este responsabil să pregătim această analiză care să stea la baza adoptării bugetului, cu atât mai mult cu cât sunt destul de multe cheltuieli fixe care nu prea pot fi modificare decât dacă se modifică legi, cheltuieli cu salariile, cheltuieli cu asistenta socială, cu anumite programe de sănătate, sunt mai multe cheltuieli care merg dincolo de jumătate de buget, la un 60 - 70 %, care sunt cumva fixe pe baza legislaţiei existente, nu vorbesc de legile electorale votate acum pe ultima sută în Parlament care încă nu sunt în vigoare", a spus Cioloş, la Europa FM, întrebat dacă Guvernul a pregătit proiectul de buget pe anul 2017. 

Premierul a adăugat că în acest proiect va fi păstrat acelaşi deficit, sub 3%. 

"Cred că e o abordare responsabilă să nu mergem cu deficitul dincolo de 3%. Chiar şi 3%, pentru cineva care priveşte din exterior, când ai o creştere economică de 4%, peste 4%, şi vii totuşi cu un deficit de 3%, e mult, dar în niciun caz, noi cel puţin, nu vom lăsa o proiecţie bugetară cu un deficit care să meargă peste 3% şi subliniez nu am luat în considerare decizii ale Parlamentului care încă nu sunt în vigoare", a precizat Cioloş.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ