Cioloş: OUG privind interceptările reprezintă o soluţie de moment. Important e să nu se oprească cercetările în justiţie

| 11 mar, 11:42

Ordonanţa de urgenţă privind interceptările reprezintă o soluţie de moment, important fiind să nu se întrerupă cercetările în justiţie, a declarat vineri premierul Dacian Cioloş.

"Este soluţia de moment, cel puţin. Este important să nu existe un vid legislativ din punctul acesta de vedere. Deci, e soluţia de moment şi, sigur, va fi timp să vedem dacă sunt alte soluţii mai bune, dar important este să nu se întreruptă procesul de cercetare în justiţie", a declarat prim-ministrul, la sediul Ministerului Finanţelor unde participă la lansarea proiectului "Transparenţă Bugetară". 

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a anunţat, joi, că Guvernul a lucrat la o ordonanţă de urgenţă privind interceptările şi vineri seară, după şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, Executivul o va adopta. 

"Guvernul a lucrat la o ordonanţă de urgenţă, a făcut-o împreună cu Parchetele, cu Ministerul Public, DIICOT şi DNA. Mâine avem CSAT, pentru că ne trebuie avizul CSAT, şi mâine seară Guvernul va adopta această ordonanţă de urgenţă", a spus Prună, la Palatul Victoria. 

Potrivit ministrului, România se află în situaţia în care nu are altă infrastructură în materie de interceptare a comunicaţiilor decât cea administrată de SRI, soluţia fiind folosirea acesteia cu eliminarea oricărei intervenţii umane din partea celor de la Serviciul Român de Informaţii şi cu implicarea exclusivă a procurorului şi a poliţiei judiciare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ