Cioloş, pentru Le Monde: Oricare ar fi rezultatul referendumului privind Brexitul, proiectul european trebuie regândit Cites

| 13 iun, 19:44

România este preocupată de referendumul privind Brexitul, la fel ca toate statele membre ale Uniunii Europene, întrucât în urma unei eventuale ieşiri a Marii Britanii din UE ar rezulta problemele serioase privind funcţionarea Europei, iar impactul economic al unei asemenea evoluţii este greu de evaluat, a declarat premierul român Dacian Cioloş, într-un interviu publicat luni de cotidianul Le Monde.

Şeful guvernului român s-a declarat totuşi optimist în legătură cu deznodământul referendumului de pe 23 iunie. 'Britanicii vor decide ce este mai bine pentru ei şi o vor face, sunt convins, într-un mod foarte raţional, în funcţie de ceea ce au de pierdut în această perspectivă', estimează Cioloş. Dar o ieşire a Marii Britanii din UE ar fi ceva rău atât pentru această ţară, cât şi pentru blocul comunitar în ansamblu, a adăugat premierul român, avertizând însă că 'în acest stadiu, cel mai rău lucru ar fi să speculăm'.

El a subliniat că dacă totuşi britanicii vor decide să iasă din UE, atunci alegerea lor va trebui respectată şi lucrurile nu trebuie să fie amânate, iar la acest capitol instituţiile europene trebuie să ofere răspunsuri pe baza tratatului Uniunii Europene, arată Agerpres.

Însă indiferent care va fi rezultatul referendumului din 23 iunie este nevoie de un proces de modernizare sau de reconstrucţie pentru a regândi proiectul european, astfel încât să poată fi depăşite situaţiile de criză apărute după ultima extindere, a apreciat în continuare Cioloş. El a insistat asupra unei abordări care să permită tuturor membrilor blocului comunitar să fie auziţi, altfel ne vom îndrepta către o Europă cu 'mai multe etaje şi mai multe motoare'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ