Cioloş: Preşedintele Hollande va veni în România în septembrie însoţit de mai mulţi oameni de afaceri

| 10 iun, 13:55

Premierul Dacian Cioloş a declarat vineri, după semnarea Foii de parcurs actualizate a Parteneriatului strategic româno-francez, că domeniul economic este unul prioritar, pe care cele două ţări conlucrează, în acest context preşedintele Francois Hollande urmând să vină în septembrie la Bucureşti însoţit de o delegaţie de oameni de afaceri.

"Întâlnirea pe care am avut-o astăzi urmează celei pe care am avut-o la începutul anului cu preşedintele Francois Hollande. Astăzi am semnat Foaia de parcurs actualizată, care a fost adoptată în urmă cu câţiva ani, care stă la baza cooperării dintre Franţa şi România şi care vizează domenii foarte complexe în care cele două ţări conlucrează: domeniul economic - avem o prezenţă franceză a mediului economic în România foarte activă şi pe care ne-o dorim şi mai activă în viitor şi ştiu că preşedintele Francois Hollande se pregăteşte să vină pentru vizita din septembrie inclusiv cu câţiva oameni de afaceri", a spus premierul Dacian Cioloş, într-o declaraţie de presă comună cu omologul său francez Manuel Valls, la Paris. 

Cioloş a precizat că Foaia de parcurs actualizată cuprinde şi intensificarea colaborării în domeniul cultural, fiind prevăzute "foarte multe acţiuni în comun". 

Premierul a vorbit despre un "sezon cultural încrucişat între Franţa şi România" pentru a pregăti celebrarea Centenarului 1918 - 2018. 

"Avem multe lucruri de partajat. Urmează să concretizăm o echipă comună, care să lucreze pe aceste proiecte. Ambasada României de aici este foarte angajată din acest punct de vedere. Apoi avem cooperări în domeniul educaţiei, în domeniul cercetării ştiinţifice. Ieri (joi - n.r.) am avut ocazia să vizitez Şcoala Politehnică, în laboratoarele căreia s-a pregătit şi conceptul laserului de la Turnu Măgurele, care este în curs de a fi montat şi care face parte dintr-un proiect european de cercetare aplicată mai larg. Avem multe platforme pe care lucrăm împreună şi întâlnirea de astăzi a fost ocazia să le detaliem şi să luăm câteva decizii pentru concretizarea acestora", a conchis Dacian Cioloş.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ