Cioloş: România beneficiază azi de cele mai ample garanţii de securitate şi stabilitate economică din istorie

| 05 iul, 14:36

România beneficiază în prezent de cele mai ample garanţii de securitate şi stabilitate economică pe care le-a avut în istorie şi trebuie să profite de această şansă, a declarat premierul Dacian Cioloş, marţi, la Palatul Parlamentului, în deschiderea conferinţei "România competitivă".

"Acest statut privilegiat ne obligă pe toţi cei care ne aflăm astăzi temporar în funcţii de decizie să facem tot ce ţine de noi pentru ca România să profite de această şansă istorică pe care o are. Transformarea de care avem nevoie nu este numai una administrativă, ci una mult mai profundă, la nivelul mentalităţilor. De aceea, trebuie să ne asumăm împreună, înainte de toate, nişte valori şi principii de acţiune care să ne dea încredere că putem duce un proiect până la capăt", a afirmat premierul, la lansarea în dezbatere publică a documentului strategic "România competitivă: un proiect pentru o creştere economică sustenabilă". 

Prim-ministrul a spus că Guvernul intră în această perioadă într-o etapă a livrării de rezultate. 

"După o perioadă de pregătire, Guvernul intră într-o etapă nouă, aceea a livrării de rezultate. Am urmărit în principal în ultimele luni să deblocăm proiecte care stagnau, să punem bazele unor reforme solide şi unor programe care să ajute la construcţia României", a explicat Cioloş. 

El a arătat că, în ultimele decenii, de cele mai multe ori, strategiile au rămas pe hârtie, iar deciziile majore de politică economică au fost luate mai mult sau mai puţin sub presiunea diferitelor organisme internaţionale. 

"Realitatea ultimelor zile ne-a întărit tuturor convingerea că pentru a fi puternici în faţa provocărilor curente trebuie să avem în primul rând o viziune proprie de dezvoltare. În ultimele decenii, de cele mai multe ori, strategiile noastre au rămas pe hârtie, în mare parte, iar deciziile majore de politică economică au fost luate mai mult sau mai puţin sub presiunea diferitelor organisme internaţionale. Propunem astăzi să reflectăm împreună la un proiect pentru viitorul României, pornind de la realităţile de astăzi. Ne dorim un proiect care să vină cu o viziune, cu o perspectivă pe termen mediu şi pe termen lung, dar care să conţină măsuri care să poată să fie aplicate chiar începând de astăzi. Viziunea de dezvoltare economică pe termen mediu şi lung a apărut din nevoia de repere în decizii pe care suntem chemaţi să le luăm. Mediul economic a început să se organizeze în ultima perioadă şi cu siguranţă are acum maturitatea pentru a propune astfel de repere asumate de către decidenţii publici din nevoia de predictibilitate. Pe parcursul acestui proces am realizat că dezvoltarea economică este de fapt mai mult decât economie, este o formă de asumare a unui însuşi proiect de societate", a mai spus premierul Cioloş. 

Guvernul, prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, sub înaltul patronaj al preşedintelui Klaus Iohannis şi cu sprijinul Academiei Române şi al Băncii Naţionale a României, a lansat marţi în dezbatere publică documentul strategic "România competitivă: un proiect pentru o creştere economică sustenabilă".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ