Cioloş: România nu are de ce să primească avertisment în cazul scandalului de la APIA

|

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, a declarat că România nu riscă vreo sancţiune ca urmare a recentului scandal de corupţie de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), întrucât "nu este o problema de sistem".

Dacian Cioloş a spus că a fost identificată o problemă, autorităţile judiciare din România au luat măsuri, iar acum "Comisia Europeană aşteaptă rezultatul anchetei pentru a vedea dacă problema este izolată şi dacă e vorba doar de persoanele care sunt acum vizate de anchetă sau dacă e o problemă mai largă, de fraudă". 

"Nu e problemă de sistem, deci de asta nu se pune problema atenţionării legat de modul de funcţionare a Agenţiei de Plăţi, pentru că nu e o problemă de sistem, de funcţionare a Agenţiei de Plăţi. E vorba de anumiţi responsabili sau în cazul respectiv de un responsabil la vârf al unei agenţii de plăţi", a afirmat comisarul european, la Ciugud, în judeţul Alba.

Cioloş a subliniat că pe el, personal, îl îngrijorează faptul că un director general adjunct la o agenţie de plăţi care gestionează miliarde de euro îşi permite să facă asemenea lucruri. 

"Sper ca să fie un caz izolat şi sper, totodată, să se ia măsuri ca să nu se mai ajungă ca după nişte recrutări care trebuie să se facă pe bază de competenţe pentru astfel de posturi să ajungă în astfel de poziţii oameni care văd că au alte preocupări decât buna gestiune a fondurilor. Dar, încă o dată, până în momentul de faţă, tratăm cazul respectiv ca atare ca un caz izolat şi aşteptăm să vedem rezultatul anchetei", a conchis Dacian Cioloş.

Directorul general adjunct al APIA, Aurel Pană, a fost arestat pe 14 august pentru 29 de zile în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti, el fiind acuzat de procurorii DNA de luare de mită şi trafic de influenţă. În acelaşi dosar, a fost arestat şi Mugur George Voinea, director la SC Evalserv Standard SRL.

Potrivit DNA, în perioada mai-august, Aurel Pană, care îndeplinea şi funcţia de preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor pentru achiziţia de ulei în cadrul programului PEAD 2013, a condiţionat atribuirea contractelor de achiziţie de ulei unei anumite societăţi comerciale de primirea unui comision de 10% din valoarea contractelor, precum şi de externalizarea serviciilor de transport către o anumită societate recomandată de el.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ