Cioloş: Vrem să lansăm o discuţie structurată cu partidele politice pe viziunea de dezvoltare economică pe termen mediu

| 06 mai, 11:03

Premierul Dacian Cioloş a anunţat vineri că intenţionează ca după alegerile locale să înceapă "o discuţie structurată" cu partidele politice şi societatea civilă asupra unei viziuni de dezvoltare economică pe termen mediu a României şi în vederea pregătirii preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene din 2019.

"Imediat după alegerile locale - când sper să găsim o fereastră de interes şi la nivel politic, cu atât mai mult cu cât se va pregăti campania electorală pentru alegerile parlamentare - (...) vrem să lansăm şi o dezbatere publică sau o discuţie structurată şi cu partidele politice şi cu societatea civila şi pe această viziune de dezvoltare economică pe termen mediu - şi când vorbesc de termen mediu mă gândesc la următorii 5 - 10 ani să spunem - dar şi de pregătire a preşedinţiei, în sensul de a putea deveni câteva teme pe care România şi le propune să le susţină sau să le supună dezbaterii europene folosind această oportunitate a asigurării preşedinţiei Consiliului. Şi asta cu atât mai mult cu cât România va asigura preşedinţia în semestrul II al anului 2019, într-o perioadă de trecere de la Parlamentul European actual la viitorul Parlament, de la Comisia Europeană actuală la viitoarea Comisie Europeană şi într-o perioadă în care se vor redefini politicile sectoriale şi într-o anumită măsură va fi supus dezbaterii şi noul buget al UE pe următoarea perioadă bugetară", a precizat premierul în cadrul forumului anual de dezbateri europene Eurosfat. 

Totodată, prim-ministrul a insistat asupra faptului că, tot în vederea asigurării preşedinţiei Consiliului UE, România trebuie să îşi reformeze administraţia publică pentru a forma un staff de funcţionari care să îşi poată asuma responsabilităţi la nivel european. 

"Nu e prea devreme să identificăm acest staff şi să obţinem acordul politic cu celelalte partide ca acest staff să aibă o anumită continuitate în instituţii tocmai pentru a se putea pregăti pentru asumarea acestei responsabilităţi. Noi am început deja această pregătire. O să avem şi aici o discuţie şi cu partidele politice pentru că, cred eu, orice s-ar întâmpla după alegerile parlamentare, vom avea un guvern asumat politic, deci de o majoritate din Parlament - într-un fel sau altul partidele politice parlamentare îşi vor asuma şi guvernarea - şi pentru noi ar fi important să existe o anumită continuitate în modul de abordare cel puţin a acestei echipe care să înceapă de pe acum să se pregătească pentru această responsabilitate la nivel administrativ", a mai spus Cioloş.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 mai, 15:21
??????
Considerati ca "neperformantele" guvernului tehnocrat , invocate de unele "forte politice", reflecta in buna masura activitatea functionarii si decidentilor din administratia autohtona , calificata, deci tehnocrata ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ