Ciorbea: Vom analiza sesizarea PNL. Încercăm să o rezolvăm cât mai repede, constituțional, legal

| 11 aug, 19:29

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat vineri că va analiza sesizarea PNL în legătură cu OUG privind școlile doctorale și plafonarea indemnizațiilor pentru mame, arătând că va încerca să rezolve aspectele invocate de liberali "cât mai repede și cât și mai constituțional, legal".

"În legătură cu memoriul depus astăzi, el se referă în esență, cât am reușit să-l răsfoiesc în câteva secunde, la două OUG, 54 și 55 de anul acesta, (...) care sunt atacate pe mai multe motive și anume se invocă faptul că nu ar fi fost convocate în mod legal și constituțional cele două Camere și (...) unele elemente extrinseci, respectiv lipsa urgenței și a cazurilor excepționale care să justifice adoptarea unor OUG. Vom analiza toate aceste aspecte și vom încerca să le rezolvăm cât mai repede și cât mai constituțional, legal", a afirmat Ciorbea.

El a precizat totodată că în legătură cu sesizarea făcută de PNL privind ordonanța referitoare contractele part-time a solicitat puncte de vedere de la ministerele de Finanțe și Muncii și de la confederațiile patronale și sindicale reprezentative.

"Înainte de a ști că domnul președinte Orban vrea să-mi facă plângere penală, chiar pe data de 4 august, deci la două zile după ce m-am întors din concediu, am solicitat și de la Ministerul Finanțelor și de la Ministerul Muncii pentru că fiind ordonanță simplă nu are vreo notă de fundamentare și nu sunt prevăzute argumentele pentru care au fost adoptate acele măsuri și, de asemenea, am cerut punctul de vedere al confederațiilor patronale și sindicale reprezentative. Deja au început să ne trimită și sperăm ca nu peste multă vreme să avem aceste opinii și să ne putem pronunța", a arătat Avocatul Poporului.

Liberalii au depus, vineri, la Avocatul Poporului cererea de sesizare a CCR cu excepția de neconstituționalitate în cazul ordonanțelor de urgență privind școlile doctorale și plafonarea indemnizațiilor pentru creșterea copilului.

"PNL a depus o cerere de sesizare către Avocatul Poporului pentru Ordonanța 54, cea care se referă la școlile doctorale, și pentru Ordonanța 55, cea care se referă la plafonarea indemnizațiilor pentru creșterea copiilor. Am exprimat mai multe motive în cererea de sesizare, dar în fapt domnul Liviu Dragnea, așa cum ne-a obișnuit în ultima perioadă, a comis-o din nou. Dumnealui a convocat de la sine putere pe data de 7 august sesiune extraordinară la Camera Deputaților, Biroul permanent al Camerei Deputaților s-a întâlnit în data de 8 august, deci lucrurile din acest punct de vedere sunt clare. Ce este îngrijorător este bătaia de joc pe care o arată PSD, un partid aflat la guvernare, față de lucruri simple, legi, regulamente și Constituție", a declarat prim-vicepreședintele PNL Iulian Dumitrescu, după depunerea cererii la Avocatul Poporului.

Potrivit acestuia, cererea vizează procedura în care a fost sesizat Parlamentul, punctând că în acest caz s-a încălcat Constituția.

"Trebuia întâi Biroul permanent să se întrunească, apoi președintele Camerei Deputaților să solicite sesiune extraordinară. Domnul Liviu Dragnea a solicitat pe 7 (august — n.r.) de la sine putere, a plecat în vacanță și pe data de 8 s-a întâlnit Biroul permanent al Camerei și nu a fost un președinte al Camerei care să solicite sesiune extraordinară. (...) Noi nu am intrat pe fondul ordonanțelor, ci doar pe respectarea legii, Constituției și a Regulamentelor Camerei și Senatului", a spus liberalul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ