Cîrstoiu: Salut decizia reprezentanţilor PSD şi PNL de a aproba bugetul Capitalei

| 23 mar, 00:26

Candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a salutat, vineri, decizia reprezentanţilor celor două partide de a aproba bugetul Bucureştiului, menţionând că şi el a lucrat la setul de amendamente, iar votul arată de ce este important ca viitorul primar general să aibă susţinerea principalelor forţe politice.

 

"Salut decizia reprezentanţilor PSD şi PNL din Consiliul General al Capitalei de a aproba bugetul Capitalei. Le mulţumesc că au dat curs propunerii mele de a debloca această situaţie, mai ales că am lucrat împreună cu dânşii la setul de amendamente care au fost aprobate azi. Consider că proiectele bucureştenilor nu trebuie să fie întârziate din cauza campaniei electorale", a transmis Cîrstoiu, într-un comunicat de presă.
Potrivit lui acestuia, votul din Consiliul General arată de ce e important ca viitorul primar general să aibă susţinerea principalelor forţe politice.
"Asta îmi dă încredere că voi putea accelera dezvoltarea Capitalei, într-un ritm mai rapid, pe care mi-l doresc de multă vreme, la fel ca toţi bucureştenii", a adăugat candidatul PSD-PNL.
El a precizat că amendamentele votate se referă la suplimentarea cu 200 milioane lei a bugetului pentru acoperirea subvenţiei STB, suplimentarea cu 200 milioane lei a bugetului pentru acoperirea subvenţiei la căldură.
Cătălin Cîrstoiu a punctat că un alt amendament prevede suplimentarea cu 150 milioane lei a bugetului DGASMB pentru acoperirea parţială a datoriei înregistrate la plata stimulentelor pentru persoanele cu dizabilităţi până la nivelul lunii iunie a anului 2023, menţionând că în propunerea lui Nicuşor Dan se acoperă datoria doar până la nivelul lunii decembrie 2022.
"Alte amendamente vizează alocarea sumei de 25 milioane lei pentru continuarea lucrării cu obiectivul: "Banca de alimente" şi a sumei de 25 milioane lei pentru finanţarea blocului social Bd. Ghencea, precum şi suplimentarea sumelor cu privire la elaborarea PUZ-ului şi la documentaţia pentru exproprierea obiectivului "Penetraţie Splaiul Independenţei - Ciurel - Autostrada Bucureşti - Piteşti", a mai spus Cătălin Cîrstoiu.
Proiectul de buget al Capitalei pentru anul 2024 a fost aprobat în şedinţa de vineri a Consiliului General, în unanimitate, cu 51 de voturi "pentru".
Bugetul fusese respins în trei şedinţe anterioare.
La proiectul iniţial au fost aduse două amendamente, unul susţinut de primarul general şi unul propus de grupurile PSD şi PNL.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ