Cîţu:”De astăzi am schimbat modalitatea prin care angajaţii din companiile private se pot vaccina la locul de muncă!”

| 20 apr, 14:26

Premierul Florin Cîţu a anunţat marţi, după întâlnirile cu reprezentanţii HoReCa, mediului de afaceri, ai asociaţiilor ale producătorilor de medicamente şi organizaţilor neguvernamentale şi asociaţii ale pacienţilor, că de azi va fi schimbat modalitatea prin care angajaţii companiilor private se pot vaccina la locul de muncă.

 

De asemenea, a fost luată decizia să fie eliminată limitarea numărului de persoane care pot fi înregistrate de un aparţinător în platforma de vaccinare. Şeful Guvernului a mai spus că „vor avea acces şi membrii familiilor celor care sunt în companiile respective, iar în acele comunităţi unde nu există un centru de vaccinare, dar există acest centru de vaccinare al companiei respective, cei din comunitate pot să se vaccineze”.
„Referitor la întâlnirile pe care le-am avut astăzi, au fost două întâlniri importante în ceea ce priveşte campania de vaccinare. De astăzi am schimbat câteva lucruri, în special modalitatea prin care angajaţii din companiile private se pot vaccina la locul de muncă, cu ajutorul operatorilor economici şi  după ce sunt avizaţi de DSP. Am vorbit deja cu cei de la DSP acum câteva zile şi le-am spus să susţină acest demers cu toate eforturile. Astăzi ne-am întâlnit cu reprezentanţii organizaţiilor mediului de afaceri, Camerei de Comerţ, Consiliul IMM-urilor, HORA, CDR, producătorii de medicamente, dar foarte important şi cu organizaţiile neguvernamentale şi asociaţii ale pacienţilor. Avem nevoie, pe deoparte, ca această campanie de vaccinare să fie extinsă, pe această modalitate, dar avem nevoie şi de o campanie de informare corectă a cetăţenilor României, pentru că în spaţiul public sub foarte multe informaţii care subminează efortul campaniei de vaccinare. Această întâlnire şi cu OMS şi cu UNICEF, resurse pe care le aducem împreună pentru a informa corect cetăţenii Românie din toate zonele. Chiar la acea discuţie am luat decizia de a elimina de exemplu numărul de persoane care pot fi înregistrate de un aparţinător. Ştiţi că erau 9 persoane. Vom elimina şi se pot înscrie mai multe persoane în platformă. Câteva idei foarte bune astăzi pentru a face mai simplă înregistrarea în platformă”, a declarat Florin Cîţu marţi la Palatul Victoria.
El a adăugat că în ceea ce priveşte vaccinarea personalului din companii, vor avea acces şi membrii familiilor angajaţilor din acele companii.
„Revenind la vaccinarea personalului din companii şi angajaţi, un lucru în plus vor avea acces şi membrii familiilor celor care sunt în companiile respective, iar în acele comunităţi unde nu există un centru de vaccinare, dar există acest centru de vaccinare al companiei respective, cei din comunitate pot să se vaccineze. Vom avea grijă ca logistica să permită acest lucru”, a completat Cîţu.
Premierul a mai precizat că îşi doreşte ca restaurantele să fie deschise la o anumită capacitate, indiferent de rata de incidenţă, însă acest lucru poate deveni realitate doar prin vaccinarea cât mai multor persoane.
„Intrăm într-o nouă etapă în această campanie de vaccinare şi trebuie să creştem ritmul. Deschiderea noastră este totală. Aşa cum le-am spus şi agenţilor economici, putem să ne gândim să modificăm anumite criterii pe care le avem astăzi în funcţie de procentul persoanelor vaccinate în anumite sectoare. Am vorbit cu cei din HORA, cu restaurante, mă interesează să avem tot personalul vaccinat ca să putem să începem să eliminăm din restricţii. Ceea ce doresc eu este să avem restaurante deschise, poate la o anumită capacitate indiferent de rata de incidenţă, dar acest lucru se poate face numai dacă avem o campanie de vaccinare de succes atât în localităţi, cât şi în sectorul respectiv. Vaccinarea este singura soluţie de a ieşi din această pandemie”, a mai explicat şeful Executivului.
Acesta a mai spus că există dozele necesare de a vaccina peste 5 milioane de oameni până la finalul lunii mai.
„Avem acum dozele necesare, dacă avem succes putem să vaccinăm mai mult de 5 mlioane de persoane la sfârşitul lunii mai, deci avem dozele pentru aşa ceva. Avem dozele pentru mai mult de 10 milioane de persoane la sfârşitul lunii iulie. Doar trebuie să transmite mesajul că singura soluţie de a reveni la normalitate, de a merge la restaurante, la concerte, la teate, să călătorim, să avem o viaţă normală este să ne vaccinăm. De aceea facem toate aceste eforturi. Din partea sectorului privat avem toată susţinerea, în organizaţii guvernamentale care ne susţin în această campanie. Cred că deja este un efort important”, a completat Florin Cîţu.
Prim-ministrul a afirmat că prin aceste demersuri doreşte să elimine orice voci împotriva campaniei de vaccinare.
„Ceea ce facem noi acum e să eliminăm acele voci care mai există împotriva campaniei de vaccinare. Orice voce împotriva campaniei de vaccinare, de oriunde ar veni ea, această voce, subminează un efort al nostru, al tuturor, de a reveni la normalitate cât mai curând”, a conchis Cîţu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ