Cîţu, după afirmaţiile lui Voiculescu privind raportarea deceselor de COVID: ”Vicepremierul Barna să spună dacă ştia!”

| 16 apr, 18:22

Premierul Florin Cîţu a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, întrebat despre afirmaţiile privind nereguli în raportarea deceselor de COVID, că îi cer public vicepremierului Dan Barna, care este coordonatorul Ministerului Sănătăţii, să spună dacă ştia despre aceste lucruri şi ce măsuri a dispus.

 

De asemenea, Cîţu i-a cerut public vicepremierului Dan Barna să prezinte "public şi în şedinţă de Guvern tot ceea ce ştia despre Mafia din sănătate". Vicepremierul Dan Barna afirmă că a fost informat, în urmă cu o zi, de Ministerul Sănătăţii că verifică "posibile inadvertenţe în modul de raportare a persoanelor decedate de COVID-19 în cele două baze de date folosite de autorităţi" şi că i-a transmis premierului o notă de informare în acest sens, înregistrată joi, la ora 11.05. "Ulterior, în cadrul şedinţei de Guvern de ieri i-am transmis premierului ca am fost informat că este o situaţie în analiză la Ministerul Sănătăţii legată de metodologia privind înregistrarea deceselor de COVID-19 şi că am cerut să-i fie trimisă şi că a primit o notă pe acest subiect. Premierul, ca ministru interimar al Sănătăţii, mi-a comunicat că va analiza aceste informaţii", adaugă Barna.
Întrebat despre afirmaţiile conform cărora numărul deceselor de COVID nu ar fi fost raportat corect, Florin Cîţu a declarat: "Aici lucrurile sunt foarte importante şi trebuie verificate dacă este aşa".
"Eu îi cer public vicepremierului Dan Barna, care este coordonatorul Ministerului Sănătăţii şi a fost de la începutul anului, să ne spună dacă ştia despre aceste lucruri şi ce măsuri a dispus şi îi cer public să prezinte în şedinţa de Guvern aşa ceva", a continuat premierul.
El a arătat că reforma trebuie să înceapă în propriul minister, dând exemplul său la Ministerul Finanţelor.
Întrebat cât de des s-a consultat cu Vlad Voiculescu, Cîţu a reiterat că Dan Barna este coordonatorul Ministerului Sănătăţii.
"În nicio şedinţă de guvern nu au fost prezentate situaţii precum cea pe care am spus-o mai devreme, nu au fost note de informare, de fiecare dată mă consult cu toţi miniştrii în şedinţe de Guvern şi au fost miniştri care au adus note de informare cu situaţii dificile, unii în confidenţial, alte la public. De fiecare dată ne-am consultat cu toţi miniştri când au prezentat o problemă în şedinţa de Guvern", a susţinut Cîţu.
El a adăugat că rolul său este de a se asigura că funcţionează guvernarea.
"Ceea ce am promis, reformă, vom face. Am fost cel care a început şi a prezentat public ce reforme vrem să facem, am spus despre legea pensiilor, legea salarizării (...) vă aduc aminte că până astăzi, nu a venit niciun plan de reformă a companiilor de stat de la niciun ministru şi am spus că foarte bine, vom face acest lucru prin buget şi am impus acest lucru prin buget. Eu nu mă dau în spate de la reformă, voi face reforma în continuare. Dar eu nu doar declar că o fac", a afirmat Cîţu.
Florin Cîţu a fost întrebat despre declaraţia lui Vlad Voiculescu potrivit căreia după demiterea sa mafia din Sănătate a câştigat, fiind rugat să precizeze cine este "Mafia".
"Îi cer domnului vicepremier Dan Barna, coordonatorul Ministerului Sănătăţii, să prezinte public şi în şedinţă de Guvern tot ceea ce ştia despre Mafia din sănătate şi dacă i s-a adus la cunoştinţă acest lucru şi ce măsuri a dispus pentru a elimina Mafia din sănătate. Până astăzi în nicio şedinţă de Guvern nu a fost prezentată o notă de informare sau măsuri care să elimine mafia din sănătate”, a afirmat Florin Cîţu.
Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, îi cere premierului Florin Cîţu să clarifice două aspecte în perioada în care va fi ministru interimar la Sănătate şi anume metodologia privind raportarea deceselor cauzate de COVID, dar şi pe cea a Unifarm, cel mai mare jaf al pandemiei, precizând că aceste două aspecte sunt legate de PNL, potrivit News.ro.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ