Ciucă anunţă discuţii cu Comisia Europeană despre 'trasabilitatea exporturilor din Ucraina', pentru evitarea speculei

| 28 mar, 18:55


Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marţi, că România şi Polonia se numără printre ţările care vor discuta cu Executivul comunitar despre "trasabilitatea exporturilor din Ucraina", astfel încât fermierii să nu mai fie afectaţi de "speculă".

 

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a susţinut un discurs, alături de omologul său polonez, Mateusz Morawiecki, la Forumul economic România - Polonia.
"Am discutat cu domnul prim-ministru (polonez - n.r.) aspectele legate de modul în care exportul de cereale şi alte produse din Ucraina au afectat atât producătorii agricoli din România, cât şi din Polonia, dar şi din celelalte ţări de graniţă cu Ucraina şi suntem împreună angajaţi într-un demers în care să discutăm cu Comisia Europeană - care vor trebui să fie mecanismele de a instrumentaliza trasabilitatea exporturilor din Ucraina şi desigur destinaţia finală, astfel să evităm această speculă prin care preţurile de dumping au afectat fermierii, producătorii agricoli din ţara noastră", a spus Ciucă.
La rândul său, Morawiecki a făcut un apel către România ca cele două state să vorbească pe aceeaşi voce la nivelul Uniunii Europene.
"Îi rog pe prietenii din România şi astăzi ca vocea noastră să fie întărită, să fie aceeaşi la forumul Uniunii Europene. Este un lucru foarte important dacă vorbim pe aceeaşi voce, pentru că în felul acesta ne putem asigura interesele noastre comune", a arătat şeful Executivului de la Varşovia, potrivit traducerii oficiale.
Oficialul polonez s-a referit şi la tranzitul cerealelor din Ucraina, în contextul războiului din această ţară.
"Şi aici luptăm, pentru ca aceste cereale să plece mai departe din ţările noastre, ca Uniunea Europeană să ne ajute în realizarea politicii comerciale (...) în interesul strategiei Ucrainei şi Europei Centrale, dar şi în interesul economic, bineînţeles, al Poloniei şi al României", a adăugat Morawiecki.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

10 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 aug, 00:36
HectorBer
write my essay for me in 3 hours g12ncm
You made your stand extremely effectively!!
custom essay writing services australia writing services statement of purpose writing service bangalore
29 iul, 17:05
Ernastbah
pay for essay reviews g190zt
Regards. A lot of info.
essay paper writing service college essay writing press release writing service
13 apr, 08:01
Ernestbah
buying essays uk k81wvm
Many thanks. Quite a lot of facts.
best websites to buy essays pay for paper
13 apr, 01:50
HectorBer
paid essay writers t50zcx
Thank you, I like this!
write my essay for money write a research-based argumentative essay for or against health care for everyone. how have you grown as a writer essay
11 apr, 12:39
Ernestbah
buying a college essay p14inc
Thanks, Ample facts.
pay to write an essay pay someone to write an essay

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ