Ciucă: „În coaliţie au fost clarificate elementele finanţării Legii pensiilor”

| 14 noi, 19:18

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat, luni, că în şedinţa coaliţiei de guvernare au fost clarificate toate elementele legate de sustenabilitatea finanţării măsurilor cuprinse în noua lege a pensiilor şi au fost stabilite liniile importante pe care se va întocmi proiectul bugetului pe 2024.

 

"În şedinţa Coaliţiei de astăzi am stabilit, împreună cu partenerii de guvernare, care vor fi liniile cele mai importante pe care se va întocmi proiectul bugetului consolidat pe 2024. În cadrul discuţiilor, am susţinut ca prioritatea în dezbaterile legate de finanţarea ministerelor să o aibă portofoliile Sănătăţii şi al Educaţiei şi cu acestea vom începe discuţiile în zilele următoare", a scris Ciucă, pe Facebook.
El a menţionat că echipa liberală prezentă la şedinţa coaliţiei a susţinut ca în proiectul de buget pe 2024 să se prevadă foarte clar continuarea investiţiilor, întâietate având banii care vor fi alocaţi celor trei mari linii de finanţare: Programul Naţional "Anghel Saligny", Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi proiectele derulate prin Compania Naţional de Investiţii (CNI).
"Totodată, au fost clarificate toate elementele legate de sustenabilitatea finanţării măsurilor cuprinse în noua lege a pensiilor", a precizat Nicolae Ciucă.
Liderul liberalilor a mai spus că vor fi reorganizate ministerele, primele fiind Agricultura şi Mediul.
"Am analizat, de asemenea, reorganizarea internă a ministerelor, primele două vizate fiind cel al Agriculturii şi cel al Mediului. Se urmăreşte flexibilizarea proceselor de decizie, pentru ca structurile instituţionale să devină mai eficiente, cheltuind mai puţini bani publici. În acelaşi registru, am discutat despre îmbunătăţirea colectării", a adăugat liderul liberal.
Preşedintele PNL a mai anunţat că, împreună cu premierul Marcel Ciolacu, va semna şi depune în Parlament un proiect de lege privind combaterea evaziunii fiscale.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ