Ciucă: Nu se discută despre impozitul progresiv, ci se analizează măsuri de optimizare fiscală

| 20 mai, 18:52

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că deocamdată nu se discută despre impozitul progresiv, el afirmând că nu există în momentul de faţă o altă formulă de impozitare, ci există analize şi studii care se derulează în grupul de lucru înfiinţat la nivelul Ministerului Finanţelor.

 

„PNL continuă să susțină cota unică. Nu susținem introducerea de taxe și impozite noi, iar ceea ce urmează să se decidă va avea a bază o analiză și o dezbatere aplicată pe situația din țara noastră”, a explicat prim-ministrul.
„Nu se discută despre impozitul progresiv, nu există în momentul de faţă o altă formulă de impozitare, ci există analize şi studii care se derulează în grupul de lucru înfiinţat la nivelul Ministerului Finanţelor. Odată ce vor finaliza aceste măsuri de optimizare fiscală, vom trece să avem etapele de consultare cu instituţiile de specialitate, cu mediul academic, cu mediul de business, cu mediul asociativ, astfel încât în final să avem o decizie care să vină să sprijine tot ceea ce înseamnă atât colectarea banilor la bugetul de stat, cât şi sprijinul pe care trebuie să continuăm să-l acordăm mediului de afaceri, pentru că, doresc să subliniem, această creştere economică înregistrată pe primul trimestru se datorează în mare măsură dialogului pe care l-am avut cu mediul de afaceri, dialogului pe care l-am avut cu instituţiile de specialitate şi, de asemenea, dialogului pe care l-am avut cu investitorii români şi străini şi încrederii pe care am reuşit să o dăm până acum că avem proiecte concrete, că avem predictibilitate şi stabilitate în acest domeniu”, a spus Nicolae Ciucă, într-o conferinţă de presă susţinută alături de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, de europarlamentarul Daniel Buda şi de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, potrivit Agerpres.
Potrivit premierului, PNL continua să susțină cota unică. „Nu susținem introducerea de taxe și impozite noi, iar ceea ce urmează să se decidă va avea la bază o analiză și o dezbatere aplicată pe situația din țara noastră”, a mai spus Ciucă.
Și președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri că guvernul nu are în vedere introducerea unor taxe noi sau măriri de taxe și impozite. „Nimeni nu a plecat de la această idee”, a spus președintele PSD. Ciolacu spune însă că e nevoie de un sistem fiscal european, „adaptat pe provocări, astfel încât prin deducerile fiscale să ducem către servicii cât mai mulți bani”.

 

Tag-uri: Nicolae Ciuca
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ