Ciucă: Suntem obligaţi să ne achităm de angajamentele asumate

| 15 sep, 18:36

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat vineri că România trebuie să adopte o serie de măsuri pentru a se achita de angajamentele asumate, dar că acestea vor avea efect pentru o perioadă limitată de timp.

 

Precizările au fost făcute la Banca Naţională, cu ocazia evenimentului de lansare a The Tax Institute şi a prezentării studiului "Modificările noului Cod fiscal: Inventar şi impact (2015 - 2023)".
Ciucă a reliefat situaţia regională şi globală, precum şi consecinţele războiului din Ucraina asupra mediului economic. El a menţionat că, în acest context, în România a fost asigurată o "stabilitate politică", necesară şi apreciată de către cetăţeni, de către UE, dar şi de partenerii strategici. Totodată a fost asigurată "stabilitatea şi predictibilitatea" pentru mediul de afaceri.
"S-a reuşit o gestionare a situaţiei, astfel încât să asigurăm stabilitatea politică, atât de necesară şi atât de apreciată, şi de către cetăţeni, şi de UE, şi de partenerii noştri strategici. Şi, desigur, să asigurăm stabilitatea şi predictibilitatea pentru mediul de afaceri. Ştiu că veţi zice 'Când vorbeşti de predictibilitate, trebuie să te gândeşti că într-o perioadă scurtă de timp veniţi cu noi măsuri'. Sunt măsuri care, aşa cum ne-am angajat în discuţiile cu mediul de afaceri, vor avea efect pe o perioadă de timp limitată, pentru că suntem obligaţi, prin tot ceea ce facem, să ne achităm de angajamentele asumate. Vorbim de angajamentele asumate prin PNRR, angajamentele asumate pentru îndeplinirea standardelor cuprinse în foaia noastră de parcurs pentru aderarea la OCDE", a spus el.
Ciucă s-a declarat convins că think tank-ul The Tax Institute, lansat vineri la BNR, va oferi soluţii prin care să fie încurajate investiţiile şi să fie sprijinit mediul de afaceri.
"Sunt o serie întreagă de disparităţi pe care trebuie să le depăşim şi să le eliminăm. Sunt o serie întreagă de domenii unde deja am făcut performanţă şi putem să facem performanţă. Sunt unele unde am rămas cu mult în urma mediei europene şi trebuie să recuperăm. Sunt o serie întreagă de provocări pe care le avem pe masă", a spus acesta.
Ciucă a mai precizat că a avut în ultima perioadă numeroase întâlniri cu premierul, cu reprezentanţii mediului de afaceri, ai specialiştilor, dar şi ai partidelor politice. Fostul premier a subliniat că politicienii trebuie să poarte un dialog cu experţii şi să ţină cont de analizele realizate de către aceştia. Totodată, a evidenţiat importanţa creşterii investiţiilor străine, dar şi a susţinerii mediului de afaceri autohton.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ