Civili ucişi într-un atentat care viza un convoi NATO

| 17 mai, 09:34

O maşină-capcană a explodat duminică dimineaţă pe un drum în apropiere de aeroportul din Kabul, vizând cel mai probabil militari NATO, transmite Reuters, care informează că cel puţin trei civili şi-au pierdut viaţa în atac.

"Am văzut trei cadavre. Un copil şi două femei", a declarat un martor ocular, citat de Reuters.

"Potrivit primelor informaţii, este vorba de un atentat sinucigaş în apropiere de aeroportul din Kabul, a declarat pentru France Presse un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Najib Danish.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei afgane, Ebadullah Karimi, a declarat că un atentator sinucigaş a intrat cu maşina, o Toyota Corolla, într-un convoi cu militari străini pe drumul dintre principalul aeroport din Kabul către o tabără NATO aflată în apropiere. Totodată, Reuters informează că atacul a avut loc la circa 200 de metri de intrarea în aeroportul din Kabul. Poliţia a încercuit perimetrul.

Citește și: Anunţ-îngrijorător: "Rusia își va întări prezența militară în Crimeea, ca urmare a activității NATO lângă granițele sale"

Un purtător de cuvânt al misiunii "Sprijin hotărât" a NATO (pentru ajutarea şi formarea armatei afgane, care a luat locul misiunii de luptă a ISAF - n.r.) a declarat că nu poate confirma dacă un vehicul al coaliţiei a fost afectat de explozie.

"Abia s-a întâmplat, încă verificăm", a declarat ofiţerul pentru afaceri publice Armando B. Perez.

Atacul nu a fost deocamdată revendicat, dar Reuters aminteşte că insurgenţii talibani au lansat o serie de atacuri în întreaga ţară de la retragerea majorităţii militarilor străini, la sfârşitul anului trecut.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ