Clanurile interlope care stăpânesc Caracalul: Oacă, Vacă și Codiță

| 02 aug, 09:17

Cazul suspectului de crimă Gheorghe Dincă, arestat pentru viol și trafic de minori, repune în discuție problema clanurilor interlope care își dispută supremația în orașele de provincie. G4Media

G4Media.ro a realizat o radiografie a lumii interlope din Caracal și a legăturilor acesteia cu lumea politică și polițiști. Ziarul Libertatea dezvăluie, într-o anchetă publicată vineri, că operațiunea de căutare a Alexandrei Măceșanu a fost coordonată de clanuri de interlopi care i-au trimis pe polițiști la adrese greșite.

Potrivit unor surse judiciare consultate de G4Media.ro, în Caracal, există două clanuri țigănești care se ocupă cu cămătarie, proxenetism și furturi:Oacă și Vacă.

La un alt nivel, este clanul bodyguarzilor lui Remus Rădoi, zis Codiță, om de afaceri cu legături în presă și politică, considerat omul fraților Ciocan, unul dintre ei fiind deputat PSD.

La categoria ”gulere albe” este libanezul Saouma Henri, zis Rico, finul deputatului PSD Florin Iordache.

Clanul Oacă și legăturile cu polițiștii. Gruparea este condusă de Daniel-Nicușor Oacă, zis Nucu, 47 de ani, din Caracal. În aprilie acest an, membrii clanului Oacă au fost ”călcați” de DIICOT Olt, după ce biroul are un nou șef, procurorul Ionuț Călina.

  • ”Începând cu anul 2015, numitul Oacă Nicușor a pus bazele unui grup infracțional organizat, care acționează pe raza mun. Caracal și care are ca principală preocupare oferirea de bani cu camătă și impunerea unor taxe de protecție. Din grupul infracţional organizat fac parte Oacă Nicușor, Bran Dragoş-Măru, Predescu George-Cătălin, Predescu Mircea-Adrian, Camen Nicuşor, și Pîrlogea Florin zis Găvălanu. Recuperarea sumelor de bani și a dobânzilor aferente se face prin folosirea de violențe, acte de amenințare și șantaj în scopul intimidării, dar și prin invocarea unor relații în rândul polițiștilor pentru ca persoanele respective să nu depună plângeri”, arată procurorul Călina în actul de punere sub acuzare a membrilor grupării Oacă, document intrat în posesia G4media.

Potrivit declarațiilor mai multor martori, citate în documentul DIICOT, unul dintre membrii grupării este polițist la Caracal.

  • ”Martorul a precizat că nu a depus plângere întrucât le era frică de Bran Dragoş Măru (unul dintre locotenenții lui Oacă – n.r.) şi ştiau faptul că acesta este foarte bun prieten cu poliţistul Dumitrescu Dan din cadrul Pol. Mun. Caracal şi l-au văzut adeseori în compania acestuia prin cluburi, cafenele, la grătare, proţapuri etc. De asemenea, a auzit de la diverse persoane faptul că Bran Dragoş Măru şi Oacă Nicuşor beneficiază de protecţie din partea comandantului Poliţiei Mun. Caracal, un domn pe nume Mirea (Ștefan Mirea – n.r.) pe care nu îl cunoaște personal”, a declarat martorul Victor-Viorel Negoiță.

G4Media.ro a scris joi că șeful Poliției Caracal, Ștefan Mirea, a depus cerere de pensionare după uciderea Alexandrei Măceșeanu, victima lui Gheorghe Dincă.

Clanul Vacă. Această grupare este condusă de Gheorghe Barbu, alias Gigi Vasiliev sau Vacă, și se ocupă, potrivit surselor G4media, cu camată, furturi, tâlhării, spargeri de locuințe. Clanul lui Vacă a fost în război cu clanul bodyguarzilor lui Remus Rădoi, zis Codiță. În urmă cu 10 ani, în august 2009, cele două clanuri rivale s-au încăierat.

Vacă a intrat cu mașina în Codiță, iar acesta a scos pistolul cu bile și a tras înspre rivalul său. Vezi aici și aici.

Războiul dintre Codiță și Vacă ar fi început în 2004 după ce ultimul i-ar fi distrus discoteca lui Codiță. Remus Rădoi se lăuda în 2009 cum l-a ”lucrat” pe Vacă.

  • „Atunci, «Vacă» a venit la mine cu 20.000 de euro, să ne împăcăm. Eram la tribunal, înainte de judecată. I-am luat banii şi i-am spus că e OK. În sală, ţiganul a recunoscut fapta şi a spus că s-a împăcat cu mine după ce mi-a dat bani. Eu am aşteptat ca grefierul să noteze cum a recunoscut el ce a făcut şi am declarat în faţa instanţei că nu sunt de acord să mă împac. Şi i-am dat banii înapoi în faţa judecătorilor. Aşa a rămas ţiganul cu fapta şi s-a dus la puşcărie. A luat doi ani“, a povestit Codiţă, citat de Adevărul.

Categoria semi-interlopi – semi-gulere albe. Clanul bodyguarzilor al lui Remus Rădoi, zis Codiță sau Samuraiul.

Rădoi a devenit cunoscut în urma scandalurilor cu clanul Vacă și cu clanul Cimino din Craiova. În aprilie acest an, bodyguarzii lui s-au încăierat cu oamenii fiului lui Fănel Trandafir, zis Cimino. Trei oameni au fost răniți si două autoturisme de lux au fost avariate. (Detalii aici)

Rădoi este patronul discotecii Imperium din Caracal și controlează firmele de pază Safety Security și Spartan Pază și Protecție. În trecut, a deținut și firma de pază SPP Omniprotect.

În urma scandalurilor cu Vacă, Rădoi a fost condamnat la închisoare cu suspendare și i s-a interzis dreptul de a deține firme de pază. Prin urmare, el controlează companiile prin interpuși, precum soacra sa. Pe Facebook se prezintă însă manager Safety Security.

Potrivit SEAP, Safety Security a lui Remus Rădoi are mai multe contracte de pază, încheiate în ultimii 2 ani, cu Registrul Auto Român, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, CFR Călători, Romgaz și Primăria Caracal.

Tot presa locală a scris că Rădoi este finul fraților Dan și Cornel Ciocan, fondatorii firmei Dancor, un Tel Drum al județului Olt, abonată la zeci de contracte din bani publici. Dan Ciocan este deputat PSD.

Informația că Remus Rădoi, zis Codiță, este omul fraților Ciocan de la PSD a fost confirmată pentru G4media de surse din magistratura locală.

Recent, Codiță a distribuit pe Facebook protestul colegilor Alexandrei Măceșanu, fata care ar fi fost ucisă de Gheorghe Dincă. De altfel, Rădoi era în seara zilei de 1 august invitatul emisiunii lui Victor Ciutacu de la RTV și discuta despre cazul Alexandrei.

Categoria ”gulere albe”. Rico, finul lui Iordache. Libanezul Henri Saouma, zis Rico, controlează fabricile de conserve de legume și fructe Monte Verde din Caracal și Turnu Măgurele. El a deținut și firma de pază Spartan Pază și Protecție, companie administrată acum de soacra lui Remus Rădoi, zis Codiță.

Rico a fost condamnat în 2016 la 8 ani de închisoare pentru evaziune fiscală într-un dosar al DIICOT Craiova. Este finul lui Florin Iordache, vicepreședinte al Camerei Deputaților și fost ministru al Justiției.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ